Teräväinen johdatti Jokerit voittoon

LIIGA / Raportti
Teuvo Teräväinen voiton pääarkkitehtinä.
Kuva © Matti Korpi
Sunnuntai-illan ainoassa liigaottelussa Blues taisteli loppuun asti, mutta liigapisteet jäivät Helsinkiin. Jokerit karkasi avauserässä kolmen maaliin johtoon, eikä espoolaisryhmä enää pystynyt nousemaan rinnalle ja ohi.

Jokerit päätti härkäviikon kotivoittoon Espoon Bluesista. Kotijoukkueen maalinteko-ongelmat olivat kaukainen muisto vain, kun joukkue latoi viisi maalia kahteen ensimmäiseen erään.

- Pelattiin vahva ensimmäinen erä. Pääsimme lähes alusta asti jauhamaan ja ensimmäinen erä oli meiltä vahvaa pelaamista, summasi Jokerien valmentaja Tomi Lämsä avauserää.

- Kolmannessa erässä pelasimme fiksusti johtoasemassa. Vältimme jäähyjä ja teimme kiekon kanssa hyviä valintoja. Paljon meillä on myös puhuttu maalinteosta ja tyytyväinen olen viiteen tehtyyn maaliin, ynnäsi Lämsä pelin loppua.

- Joukkue yrittää kovasti ja toisessa erässä tulimme viiteen kolmeen. Kolmannessa erässä emme sitten saaneet sellaista kiriä aikaseksi kuin olisimme halunneet. Jokerit pelasi myös viisaasti niin kuin pitääkin johtoasemassa, kertoi Blues-valmentaja Lauri Marjamäki.

Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa

Blues ei juurikaan päässyt avauserässä vaarallisille maalintekopaikoille. Ainoastaan Teemu Rinkisen upeaa yksilösuoritus oli lähellä päätyä jokerimaaliin, mutta Eero Kilpeläinen veti pidemmän korren ja torjui yrityksen.

Teuvo Teräväisen kaksi maalia ja Jarkko Ruudun erän lopulla ohjaama kolmas jokerimaali takasivat kotijoukkueelle turvallisen johdon heti avauserässä.

- Jokerit oli tänään hyvällä jalalla liikkeellä. Pelattiin suunnitelman mukaan ensimmäiset seitsemän minuuttia, minkä jälkeen ensimmäinen laukaus sisään. Sen jälkeen emme enää pystyneet puolustamaan. Jokerit oli vahva ja mylläsi meidän päässä, harmitteli espoolaisten päävalmentaja Marjamäki.

Blues ei luovuta

Toisen erän alkuun Blues tuli hyvällä sykkeellä ja hallitsi tapahtumia suvereenisti. Palkinnoksi espoolaiset saivat lopulta Tommi Huhtalan ylivoimamaalin.

- Toinen erä painettiin ja saimme maalin aikaseksi, mutta sitten yksi virhe ja taululla 4-1. Sitten painettiin hieman lisää, pohti Marjamäki.

Jokerit pääsi iskemään seuraavat kaksi maalia, minkä jälkeen Juuso Riksman sai tehdä tilaa Antti Orelle.

Blues tuli kuitenkin erän lopussa vahvalla liikkeellä mukaan peliin. Espoolaiset onnistuivat nousemaan Tomi Sallisen ja Marco Rosan maaleilla vielä kahden maalin päähän ennen toista erätaukoa.

Lähemmäksi ei vierasjoukkue kuitenkaan päässyt. Maaliton kolmas erä varmisti, että kolme sarjapistettä jäivät Helsinkiin.

- Toisen erän lopussa pelasimme vähän itsekkäästi. Tuli ehkä vähän hyvänolontunnetta ison johtoaseman vuoksi. Pitkällä ylivoimalla haettiin, haettiin ja haettiin, eikä sitten ollut enää intoa puolustaa, kuvasi Lämsä toisen erän loppua.

- Tiistaina kun katsoi meidän rosteria että missä mennään, niin siihen nähden erittäin tyytyväinen olen siihen mitä tänään ja koko viikolla olemme saavuttaneet, kertoi kotijoukkueen tulokaspäävalmentaja.

Marjamäki harmitteli suoritustason ja rutiinin puutetta

Vierasjoukkueen ilme kentällä oli hyvä. Blues jaksoi tehdä töitä jatkuvalla syötöllä, mutta voittoon asti se ei sunnuntai-illassa riittänyt. Lauri Marjamäellä oli kuitenkin selkeä syy, miksi näin kävi.

- Meillä on nyt arki koittanut. 60 ottelun runkosarjassa puhutaan sellaisesta asiasta kuin suoritustaso ja rutiini. Sellaista meillä ei ole, totesi espoolaiskäskijä.

- Kokoonpanossa meillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet alle sata peliä liigassa. Ja sitten eletään vaikeita aikoja, kun nämä kaksi tärkeää asiaa puuttuvat.

- Uskon kuitenkin, että tällainen aika on hyväksi meille. Mikäli välillä ei olisi näin vaikeata, emme koskaan kehittyisi pelaajina ja joukkueena. Kyllä me täältä vielä tullaan, tunnusti Marjamäki.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran vasta torstaina. Jokerit saa vieraakseen Tapparan, ja Espoossa Blues kohtaa Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle