Kuhta ja tuomarit ratkaisivat pisteet petopaidoille

Kuhta laukoi gorillan kokoisen apinan selästä.
Kuva © Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com
HIFK oli jälleen Pelicansia parempi. Helsinkiläisten kolmas voitto pelikaaneista tuli luvuin 3-2. Tuomaritoiminta puhutti jälleen ottelun jälkeen, kun Pelicansin tasoitusmaali hylättiin tuomarivirheen vuoksi.

Pelicansin ja HIFK:n keskiviikkoiltaisen ottelun lopussa nähtiin runsaasti dramatiikkaa. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla lähtenyt Vili Sopasen laukaus jäi pyörimään Mika Norjan patjan eteen. Kiekossa oli ensimmäisenä Timo Pärssinen, joka survoi pelivälineen IFK-maaliin. Nihkeä ottelu oli saamassa komean ja jännittävän päätöksen, mutta tuomari Jussi Leppänen vihelsi pelin poikki eikä maalia hyväksytty. Maali ei ollut pois paikoiltaan, eikä kukaan ollut maalivahdin alueella. Leppänen teki vain virheen.

- Se oli selvä maali, IFK-valmentaja Pasi Sormunen kommentoi.

- Tässä on nyt pohdinnan paikka, että pitäisikö sääntöä muuttaa. Tilanteen voisi vaikka aina katsoa videolta. Toi on vaan niin tuskaista, mutta tällä puolella on onneksi helpompaa, Sormunen sanoi.

Kai Suikkanen ei luonnollisesti ollut hylätyn maalin ja Jarkko Immosen saaman pelirangaistuksen takia tyytyväinen.

- Jos tuomarit olisivat ennen kautta muodostaneet joukkueen, niin he olisivat varmasti playoffseissa. Sen verran ovat pisteitä ottaneet, Suikkanen heitti.

Kuhdan kuparinen rikki

Pelicans aloitti maalinteon ensimmäisen erän alussa. Jarkko Immonen jakoi hyvin toiseen aaltoon Antti Jaatiselle, jonka laukauksen Norja torjui. IFK ei kuitenkaan ollut jatkotilanteessa hereillä ja Immosen kääntölaukaus painui maaliin.

- Eka kymppi oli meille vaikea. Vierasottelut ovat olleet meille hankalia ja se näkyi ottelun alussa, Pasi Sormunen kommentoi.

IFK:n tasoitus nähtiin toisen erän alussa. Mikko Jokela laukoi ja Kimmo Kuhta iski Jere Myllyniemeltä pompanneen kiekon ilmasta sisään. Hymystä päätellen jonkin sortin gorilla oli Kuhtaa vaivannut.

Pelicansin toinen erä oli vaikea useista ylivoimista huolimatta. IFK:n alivoima oli aktiivinen ja erityisesti Markus Seikola ja Danny Richmond olivat paineen alla vaikeuksissa.

- Ylivoimalla meillä oli vaikeuksissa ja kun se ei toiminut, niin meidän koko peli lamaantui, Suikkanen kertoi.

Toisen erän lopussa Pelicans kuitenkin palasi johtoon. Pekka Jormakka karvasi kiekon Toni Söderholmilta Pelicans-sinisellä ja karkasi Pärssisen kanssa 2-1-hyökkäykseen. Jormakan syöttö tavoitti onnekkaasti Pärssisen, mutta HIFK-puolustajat eivät pelanneet miehiään, vaan pakittelivat maalin taakse. Kun vielä Norja liukui tilanteessa väärään suuntaan, sai Pärssinen siirtää kiekon huvittavan helposti IFK-maaliin.

Tasoitus syntyi heti kolmannen erän alkuun. Ilari Melart heitti siniviivalta kiekkoa maalille ja peliväline yllätti helpohkosti Myllyniemen.

Pelicans jatkoi hölmöilyä omalla alueellaan läpi kolmannen erän ja teki useita huolimattomia kiekonmenetyksiä. IFK:n kolmas maali syntyi, kun Kyle Klubertanz laukoi viivalta ja irtokiekossa oli Kimmo Kuhta. Kuhta viimeisteli kauden toisensa lähes makuuasennosta.

Pelicansin pelit jatkuvat torstaina, kun Tappara saapuu Lahteen. IFK pelaa samana päivänä kotonaan KalPaa vastaan.