Askiin palannut Jormakka sai pienen lapsuuden unelman valmiiksi

LIIGA / Haastattelu
Jormakka palasi virkeänä jäälle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans kärsi erittäin harmillisen tappion Helsingin IFK:lle. Joukkueen peli ei ollut silmiä hivelevää ja helsinkiläiset veivät lopulta pisteet kahdesti ottelua johtaneiden pelikaanien leukapussista viimeisessä erässä. Pirteän paluun pelikentälle teki kuitenkin aktiivisesti esiintynyt Pekka Jormakka.

Jormakka oli kentällä vauhdikkaalla jalalla liikkeellä, luoden muutaman mainion maalipaikan itselleen, karvaten tehokkaasti ja napaten syöttöpisteen Timo Pärssisen 2-1 johto-osumaan.

Laituri oli myös kentällä ottelun ratkaisuhetkillä. Tuomareiden käsittämätön virhe hylätä Pelicansin tasoitusmaali sai myös Jormakalta pään pyörittelyä aikaiseksi.

- Aika räikeä tuomarivirhe. Olis pitänyt maali hyväksyä. Oli todella hätäinen vihellys tuomarilta, Jormakka totesi kylmänviileästi.

Koko ottelu oli molemmille hyvin vaikeaa hetkittäin. Kaikkien karmeimman suorituksen kuitenkin tarjosi Pelicansin ylivoima. HIFK:n kova karvaus sai lahtelaiset sekaisin ja teki koko ylivoimasta kamalaa räpiskelyä. Helsinkiläiset hallitsivat näin jopa turkoosipaitojen ylivoimien aikana.

- Ei saatu sitten yhtäkään syöttöä kohdalleen. Se on todella rumannäköistä, jos ei saada yhtäkään syöttöä napsumaan lapaan.

Jormakka palasi muutaman viikon huilin jälkeen takaisin kaukaloon. Sivusiteen pieni repeämä piti miehen muutamasta ottelusta sivussa, mutta paluupelissään Jormakka sanoi jalkansa toimineen moitteitta.

- Oli ihan mukava päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Pitää vaan saada oma pelikunto takasin kohilleen.

Jormakka sai heti paluuotteluunsa päähänsä kultaisen kypärän. Samalla täyttyi hänen pieni lapsuuden unelmansa.

- Silloin pienenä poikana on käynyt katsomassa SM-liigaa ja toivonut, että saisi joskus pitää päässä kultasta kypärää. Mutta, ei sitä kauheesti tossa pelinaikana voinut miettiä, Jormakka naurahti.

Lähes koko kauden Pelicansin entisen kultakypärän Radek Smolenakin kanssa pelannut Jormakka joutui uuteen tilanteeseen, kun tšekkitykki ei ollutkaan enää yksi Jormakan ketjun lenkeistä.

-No siis en mä sitä miettinyt. Radekin kanssa oltiin niin hyviä kavereita, että kyllä sen huomaa ettei se enään tuolla kopissa ole, mutta ei se mitään vaikuttanut kuitenkaan, Jormakka hymyilee.

Torstaina lahtelaiset kohtaavat Tapparan. Jormakalta löytyvät lääkkeet millä pisteet jäävät Lahteen.

- Pitää kyllä parantaa huomattavasti kaikkea siihen Tappara-peliin. Tämä ei ollut mikään hyvä peli meiltä, mutta jos positiivista jollain tavalla hakee, niin oltiin lähellä pisteitä jo tosi huonolla pelillä. Silloin jos pelataan hyvin, niin ollaan varmasti pisteissä kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle