Kuhta: ''Peltonen uhkasi jo vetää mun mailat vessanpyttyyn''

LIIGA / Haastattelu
Kuhta laittoi maalisarakkeen kunnolla uusiksi.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK nappasi kolme pistettä Lahden tiistai-illasta. Vierasjoukkueen helpottunein ja iloisin peluri löytyi todella helposti. Kimmo Kuhdan hyvä olo paistoi päälle päin, eikä suotta. Kuhdan kauden avausmaalit auttoivat helsinkiläiset tärkeään voittoon.

Pelicansin ja HIFK:n tasaisen ottelun ratkaisu oli hyvin erikoinen. Vaikka räikeä tuomarivirhe esti Pelicansin lopun tasoitusmaalin, oli kokenut IFK-ikoni Kimmo Kuhta kuitenkin ottelun valopilkku. Iso apina hyppäsi miehen harteilta pois kahden maalin myötä. Kuhdan kuiva kausi ehti kestää tasan kolmekymmentä ottelua ennen katkeamistaan.

Illan sankari itse oli tyytyväinen iltaan, niin itsensä kuin tottakai joukkueensa puolesta. Vihdoin tulleet osumat piristivät miehen mieltä suuresti.

- Onhan tossa ollut ''vähän'' kuivaa. Pitänyt vaan pään kylmänä ja ajatellut, että se maali tulee kun se tulee. Nyt se tuli tänään ja eikä siinä mitään, siitä saa hyvän draivin päälle. Pääsi heittämään vielä toisenkin, niin ei siinä. Hyvä fiilis, voittopeli ja pari osumaa itelle, niin on tottakai hieno lähtee himaan.

Miehen tuuletus ottelun ensimmäiseen maaliin oli riehakas. Kuhdan ilmeestä pystyi jo tuolloin lukemaan suuren ilon sekä helpotuksen, kun mies juhli railakkaasti osumaansa.

- Niin, se tuli aika spontaanisti siitä ja tietty siinä purkautui sellainen synkkyys harteilta veke mikä tossa on ollut. Paikkojahan tossa on kuitenkin ollut, mutta ei ole mennyt sisään, mutta sitten menee tollainen, että lyö ilmasta ja menee jostain kainalosta sisään. Kyllä se hyvää tekee.

Ville Peltonen oli luvannut myös kantaa oman kortensa kekoon, mikäli Kuhta ei olisi maalikehikon väliin vielä hetkeen osunut.

- Ville lupasi vetää mun mailat vessanpyttyyn jos ei alkaisi tulemaan tulosta. Sanoi se kanssa, että sillä on omat keinot mulle sitten, jos en ala tekemään paikoista, Kuhta nauraa.

Kuhdan mukaan ottelun pisteet ratkesivat siinä, ettei HIFK lannistunut, vaikka lahtelaiset johtivatkin ottelua kahteen otteeseen.

- Me pelattiin tänään kärsivällisesti. Me ollaan pelattu kotona hyvin, mutta sit me ollaan tultu vieraisiin ja ollaan murruttu aika nopeasti vastustajan yhteen, kahteen maaliin ja meidän peli on seonnut. Tänään tiedettiin, että ollaan häviöllä taikka johdetaan, niin mitään ei muuteta ja tänään jaksettiin pysyä siinä pelissä mukana. Sitä kautta oltiin mukana täydet kuusikymmentä minuuttia, ja vähän onnekkaiden vaiheiden jälkeen tuossa lopussa voitto himaan, Kuhta viittasi Pelicansin lopussa hylättyyn maaliin.

Menetettyjä unia

Maaliton kausi vaikutti Kuhtaan jo henkiselläkin tasolla. Konkari myöntää joutuneensa jo valvomaan öitäkin kuivan kautensa takia.

- Ehkä se on ollut pahin, että on mennyt yöunia. Se on ollut vähän vaikeeta. Kyllä sitä vaan jossain vaiheessa niitä asioita miettii vaan illalla, kun on ihan hiljaista ja makailet sängyssä. Vähän siellä on uniakin pyörinyt, siitä maalintekemisestä.

- Mutta, tätä se on, urheilu. Se on välillä raskasta, mutta niitten raskaiden aikojen läpi pitää mennä, niin joukkueena kun henkilökohtaisestikin, ja pyrkii koko ajan kauden mittaan kasvamaan sekä tulla vahvemmaks. Mitään on turha miettii ja odottaa, et sä apuja saa muilta. Se on minä ja tää jengi tässä, ketkä tulee tässä tätä viemään koko kauden eteenpäin.

HIFK on myös joukkueena puinut asioitaan läpi. Kuhta kertoo tämän vahvistaneen joukkuetta.

- Kyllä me ollaan nyt aika paljon puhuttu ja menty siihen suuntaan, että ollaan henkisesti koko ajan valmiita ja vahvoja.

HIFK-legenda Matti Hagman antoi Ilta-Sanomien haastattelussa kovaa kritiikkiä HIFK:n nykyhengelle ja asenteelle, epäillen myös jopa joukkueen fyysistä kestävyyttä.

- En mä halua enään niitä vanhoja kommentoida, ne ollutta ja mennyttä. Kyllä jokaisen pitää itsensä lataa semmoiseen kuntoon, että asenne on pelissä täysi sata. Sen enempää mä en lähde sitä ruotimaan, Kuhta totesi jämäkästi.

Torstaiseen KalPa-otteluun HIFK lähtee Kuhdan mukaan samalla paletilla.

- Hiotaan kuntoon vain pari pikkujuttua.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle