Nurmi huitoi voittomaalin

LIIGA / Haastattelu
Teemu Nurmi oli Lukon parhaimmistoa.
Kuva © Teemu Soini
NHL-tähtensä takaisin taalajäille menettänyt Lukko ei jäänyt menetyksiään surkuttelemaan. Joukkue nappasi Kuopiosta täyden pistepotin. Yksi voiton arkkitehdeista oli ykkösketjun laituri Teemu Nurmi.

NHL:n työsulun päättyminen ja Rauman Lukko. Nämä kaksi asiaa on viime päivinä yhdistetty vahvasti toisiinsa eikä raumalaisten kannalta niin mairittelevassa mielessä. Monet povasivat Lukolle syöksyä pohjamutiin, mutta ainakin ensimmäinen peli ilman tanskalaisia meni joukkueelta erinomaisesti.

Lukko tuli Kuopioon kotijoukkuetta huomattavasti valmiimpana ja karkasi toisen erän alussa kolmen maalin karkumatkalle. KalPa kiri vielä lopussa maalin päähän, mutta ei rinnalle. Ansaitut kolme pistettä matkasivatkin Raumalle.

– KalPa on tosi hyvä kiekollinen joukkue, mutta tänään pystyttiin saamaan ne hyvin aisoihin. Ainakin puoli peliä pystyttiin kontrolloimaan niiden kiekollista peliä. Lopussa kaveri nosti tasoaan ja meillä pelitaso vähän laski, mutta johto pystytiin pitämään, ykkösketjun laidalla pelannut Teemu Nurmi totesi.

Tanskalaisten NHL-tähtien lähtöä joukkueessa ei ole jääty murehtimaan.

– Ei me siihen nyt olla puututtu. Me ollaan pelattu tanskalaisten kanssa hyvin ja nyt hyvin ilman heitä. Kopissa usko omiin on kova ja koetetaan vaan jatkaa hommia.

– Ja kaikkihan tykkää pelaamisesta ja nyt ainakin pääsee pelaamaan enemmän. Aina pystyy olemaan hymy huulilla ja teen kaikkeni, että pääsen ensi pelissäkin pelaamaan yhtä paljon.

Lukko vieraili Kuopiossa nyt toistamiseen ilman työsulkuvahvistuksia. Syyskuun alussa vierailijat johtivat ottelua myös 0-3, mutta tuolloin KalPa kiristi hetkessä ohi. Nurmen mielestä syyskuinen Lukko ei vedä vertoja tämän päivän Lukolle.

– Kyllä me ollaan pelillisesti menty paljon eteenpäin siitä, kun viimeksi täällä ollaan käyty. Loppu oli kyllä taas pelkkää taistelua, kun jäähyt sekoitti meidän peliä. Ei päästy pelaamaan tasaisesti neljällä kentällä, mutta tyytyväinen olen taisteluun. Nyt ollaan pelattu pelit siten, että pystytään taistelemaan voitosta loppuun saakka.

Yksittäistä syytä pelin parantumiselle ei hyökkääjän mukaan ole.

– Kaikki on nostanut omaa tasoaan ja sitä kautta viisikot on vähän tiiviimpiä. Enemmän tehdään yhdessä hommia kuin erikseen.

Nurmen henkilökohtainen saldo illan kamppailusta oli maali ja syöttö. Toisen erän alkuun tullut 0-3-maali jäi lopulta myös voittomaaliksi. Tilanteessa Nurmi pääsi laukomaan Justin Azevedon syötöstä kiekon lähietäisyydeltä ohi Mikko Koskisen.

– Maalin edestä ollaan pienestä pitäen koetettu huitoa edestakaisin ja siitä tykkään yrittää. Hienoa, että välillä menee. Se nostaa fiilistä kummasti ja joukkueelle oli tärkeä saada hyvä lähtö erään.

– Ja Justinilta hieno syöttö, senkin voi kertoa, huikkasi Nurmi lopuksi.

Raumalaisten Väli-Suomen kiertue jatkuu torstaina. Joukkue harjoittelee vielä huomenna Kuopiossa, jonka jälkeen tie vie Jyväskylään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle