Tyvipään TPS haastaa voittoja napsineen SaiPan

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö lauantain pelissä yhtä muikeita ilmeitä?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Perjantaina Jokereille selvästi hävinnyt TPS on kovan haasteen edessä, kun se saa vieraita Lappeenrannasta. Liigan toisella sijalla keikkuva SaiPa yrittää puolestaan kammeta itsensä takaisin voittouralle torstaisen Blues-tappion jälkeen.

Turun Palloseura on aloittanut kautensa vaihtelevasti. Hyvät ja huonot otteet ovat seuranneet toisiaan, eikä paketti ole vielä pysynyt kasassa läheskään koko ottelua. Siksi joukkue onkin edelleen ilman kolmen pisteen voittoa. Helppoa sen saalistaminen ei ole lauantainakaan, sillä SaiPa on ollut yksi alkusyksyn vakuuttavimmista joukkueista.

Räikein esimerkki TPS:n huonoista otteista oli perjantaina Jokereiden vieraana pelattu avauserä. TPS teki suuren määrän kardinaalivirheitä, ja kotiavaustaan pelannut helsinkiläisjoukkue latasi kiekon turkulaisten maaliin kerta toisensa jälkeen. Erityisesti Timo Seppäsen ja nuoren Jarno Pavenin muodostama puolustajapari oli täysin hukassa.

SaiPan uusi valmentaja Pekka Tirkkonen on saanut joukkonsa pelaamaan yksinkertaisen tehokkaasti, ja kolme ensimmäistä otteluaan voittanut nippu on yllättänyt monet valmiilla pelillään. Saimaan rannan miehistölle ovat taipuneet niin Kärpät, Pelicans kuin HIFK:kin.

Torstaina lappeenrantalaiset kärsivät kuitenkin ensimmäisen tappionsa, kun Blues oli parempi maalintekotehokkuudessa ja maalivahtipelissä. SaiPan pelissä oli edelleen paljon hyvää, mutta yksittäiset virheet ja tehottomuus pilasivat ottelun.

Maalinedustan peli avainasemassa

Turkulaisten ongelmana on alkukauden otteluissa ollut puolustuspään pehmeys. Vastustajat ovat iskeneet maaleja lähietäisyydeltä, eikä avauspelikään ole onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Päävalmentaja Pekka Virta onkin peräänkuuluttanut joukkueeltaan isännän otteita oman maalin edustalle.

Hyökkäyspelissä on näkynyt lupauksia paremmasta, mutta maalipaikkojen luomisessa on edelleen ongelmia. Palloseuran pyöritykset jäävät liian usein kulmiin, josta ei verkkoa helpolla heiluteta. Brian Willsien ja Corey Locken muodostama tutkapari on ollut hyvässä vedossa, ja vierasjoukkue saa olla heidän kanssaan tarkkana.

SaiPan vahvuudet ovat tuttuja aiemmiltakin kausilta. Kova liike yhdistettynä hyvään taisteluun tuottaa varmasti vaikeuksia myös TPS:lle ja etenkin sen puolustukselle, jonka virhealttius on ollut alkukaudesta silmiinpistävää.

Lappeenrantalaisten parasta on esittänyt Jaakko Rissasen johtama ketju, jonka laidoilla pelaavat Tommi Jokinen ja Roberts Jekimovs. Se on tehnyt neljässä ottelussa yhteensä kymmenen pistettä. Myös Jesse Mankinen on ollut tehokas.

Loukkaantumiset molempien harmina

TPS:n loukkaantumistilanne on vakiintunut. Poissa ovat edelleen Ville Vahalahti, Timo Salo ja Markus Palmroth, eikä kukaan heistä ole palaamassa kaukaloon vielä lähiviikkojen aikana.

Perjantain Jokerit-ottelussa maalissa aloitti Atte Engren, mutta hänet jätettiin täysin yksin. Antero Niittymäki hyppäsikin kaukaloon neljän päästetyn maalin jälkeen. On todennäköistä, että mukiinmenevästi lopun pelistä torjunut Niittymäki jatkaa maalilla SaiPaa vastaan.

Vierasjoukkueen sairaslista on vieläkin pidempi, sillä poissa ovat Per Savilahti-Nagander, Mark Lee, Ville Hämäläinen, Tomi Leivo, Samuli Piipponen, Ville Paalanen ja Joni Suutari. Savilahti-Naganderin puuttuminen tekee SaiPan puolustukseen ison loven, etenkin kun alakerran toinen johtohahmo Brian Salcido saapuu Lappeenrantaan vasta lokakuussa.

Bluesia vastaan epävarmasti torjunut Richard Ullberg saa oletettavasti antaa tilaa Jani Niemiselle SaiPan maalin suulla.

Seuraa Heitä

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Pelasi viime kaudella hienosti Pelicansissa, muttei ole vielä päässyt vauhtiin Turussa. Väläytteli osaamistaan Jokereita vastaan, joko onnistuu tehojen muodossa?

Antti Bruun #23 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja on kellottanut joukkueensa suurimmat peliaikaminuutit ja syöttänyt siinä sivussa kolme maalia. Johtaa SaiPan takalinjoja muiden avainpelaajien puuttuessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle