Tappara jälleen Kärppiä parempi

LIIGA / Raportti
Hyökkääjä Chris Connolly kuului joukkueensa parhaimmistoon
Kuva © Antti Romsi
Oulun Kärpät aloitti kevätkautensa keskiviikon täydellä ottelukierroksella, kun vastaan asettui kuudentena sarjassa oleva Tampereen Tappara. Vajaalla miehistöllä pelannut kotijoukkue ei saanut peliään toimimaan missään vaiheessa, ja pisteet menivät kirvesrinnoille selvin lukemin jo kolmatta kertaa tällä kaudella.

Kärppien ja Tapparan kauden kolmas kohtaaminen jatkoi samaa käsikirjoitusta kuin kaksi aiempaakin. Tamperelaisten tiivis puolustuspeli tyrehdytti tehokkaasti mustapaitojen hyökkäykset, eikä ykkössentteri Aleksandr Barkovin juniorin puuttuminen estänyt vieraiden hyökkäyspeliä toimimasta. Kehnosti sujuneen hyökkäyspelin lisäksi Kärppien puolustus näytti aika ajoin keskinkertaiselta, kun riveistä puuttuivat luottopakit Jason Demers, Mikko Lehtonen ja Ville Pokka

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi myönsi joukkueensa olleen selvästi parempi, vaikka peli oli suhteellisen tasaista ensimmäiseen maaliin asti.

- Pelitilanteet olivat erittäin kireitä. Kärpillä oli kaksi huippupaikkaa ensimmäisessä erässä, maalin takaa syöttö maalin eteen ja siitä laukaus, mutta Metsola otti hyviä torjuntoja. Sitten päästiin 1-0 johtoon ja sen jälkeen tuli kotijoukkueella tietynlaista painetta pelaamiseen. Meidän pelaaminen taas helpottui, pystyimme luomaan itse enemmän paikkoja suhteessa vastustajaan. Hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä.

Kärppäluotsi Hannu Aravirta ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omiensa esitykseen ja myönsi Rautakorven tavoin tamperelaisten pelanneen selvästi paremmalla jalalla.

- On valitettavaa kun joskus näkee heti ottelun alussa, että tämä ei kovin hyvältä näytä: ensimmäinen vaihto, ensimmäinen minuutti ja kolme menetystä keskialueella. Yritettiin valmistaa joukkuetta siihen että tällaista se tulee olemaan, siellä on kova viisikko liikkumaan ja tukkimaan syöttölinjoja. Kyllä me lähdettiin niin verkkaisesti liikkeelle, että sen näki heti että ongelmia tulee.

- Tapparalla on kerta kaikkiaan niin hyvä liike ja takapaine, että jos et kiekollisena liiku heti kun sinulla on tilaa, niin olet heti kiinni ja Tapparalla viisi alla. Olen pettynyt meidän intensiteetistä ja henkisestä kovuudesta, sitä emme vain onnistuneet tällä kertaa saamaan enkä tiedä mistä se johtuu.

Onnekas johtomaali

Tappara sai ensimmäisen maalipaikkansa kolmen minuutin pelin jälkeen, kun maalille unohtunut Janik Hansen pääsi testaamaan kärppävahti Miika Wiikmania kahteen otteeseen. Ottelin avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun Chris Connollyn löysä laukaus livahti helposti Wiikmanin jalkojen välistä verkon perukoille.

- Pikkaisen halpa ja harmittava ensimmäinen maali, purkukiekkovirhe alivoimalla joka ei mennyt päätyyn asti. Pieniä mutta isoja juttuja kun ajatellaan minkälainen oli tämän illan pelillinen kuva, kommentoi Aravirta epäonnekkaan avausmaalin merkitystä.

Kärpät sai luotua hyvän tilanteen pari minuuttia myöhemmin, kun Toni Kähkönen laukoi suoraan syötöstä kohti Tapparan maalia. Kiekko pysähtyi kuitenkin Juha Metsolan räpylään ja kotijoukkueen avausmaali jäi syntymättä. Oululaisten ykköstykki Juha-Pekka Haataja karkasi erän viimesekunneilla puolittain läpi, mutta Pekka Saravo esti hyökkääjän aikeet jäähyn arvoisesti.

Kärppien tehot hukassa

Toisessa erässä kotijoukkue laukoi useita kertoja kohti Tapparan maalia, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät kuitenkin syntymättä. Petopaitojen hyökkäyspeli olikin varsin hampaatonta vastustajaan verrattuna, eikä Juha Metsolalla ollut vaikeuksia torjua suoraan kohti tulleita helppoja laukauksia.

Tappara sai pari maalipaikkaa hieman ennen erän puoliväliä, mutta vaarallinen 2-1-hyökkäys ja Antti Erkinjuntin veto kohti tyhjää maalia päättyivät molemmat Miika Wiikmanin hienoihin torjuntoihin. Viimeisen ottelun lainasopimuksella pelannut Ilves-vahti sai kuitenkin antautua ajassa 30.44, kun vastustajan kultakypärä Ville Nieminen lämäsi kiekon komeasti verkkoon, suoraan Jannik Hansenin syötöstä. Takaisku ei saanut oululaisia edelleenkään syttymään, ja erätauolle lähdettiin lohduttomissa 0-2-lukemissa.

Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaa päätöserän alkuminuuteilla, mutta edes puoli minuuttia viidellä kolmea vastaan ei auttanut oululaisia maalinteossa. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi erän neljännellä minuutilla, kun Antti Erkinjuntti laukoi oman irtokiekkonsa sisään Kärppäpakkien katsellessa vierestä. Turhautunut oululaisjoukkue ei saanut enää tilastomerkintöjä muutoin kuin jäähyjen merkeissä ja pisteet matkasivat Tampereelle selkein 3-0-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle