SaiPalainen supertripla

LIIGA / Raportti
Jani Nieminen oli jälleen mies paikallaan maalinsa suulla.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kaksi kertaa kauden mittaan Jokereilta täyden pistepotin jo aiemmin napannut SaiPa sai uudelle vuodelleen riemukkaan startin, kun narrilauma joutui jälleen kotimatkalle tappio niskassaan.

Kolme keskinäistä kohtaamista, kolme täyttä pistepottia lappeenrantalaisille. Tuskin monikaan olisi kauden alla osannut odottaa juuri SaiPan olevan se ainut porukka, jolta Jokerit ei vielä tammikuussa ole onnistunut raapimaan ollenkaan pisteitä.

Ottelun alku antoikin odottaa Jokerien näytöstä. Avauserässä Jokerit liikkui rivakasti ja tukki keskialuetta tehokkaasti, eikä SaiPa tahtonut millään saada organisoituja hyökkäyksiä rakennelluksi. Hallinnastaan huolimatta Jokerit onnistui pöllyttämään SaiPan maaliverkkoa vain kerran. Illan mittaan monessa mukana olleella Jarkko Ruudulla oli helppo työ lappaa kiekko tyhjään rysään Antti-Jussi Niemen erinomaisen syötön seurauksena.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia SaiPa oli täydellinen vastaantulija, ja ilta alkoi jo näyttää lappeenrantalaisittain perin synkältä. Vieraiden avaus keräsi kehuja myös Jokerien päävalmentajalta, Tomi Lämsältä.

- Tietysti tällaiseen otteluun tuleminen on haaste, kun on taukoa alla, mutta onnistuttiin valmistautumisessa hyvin. Äärimmäisen vahva ensimmäinen kymppi, lopussa sitten jäähyt hieman sotkivat ja SaiPa sai pelistä kiinni, kertasi Lämsä avauserän kulkua.

Kirivaihe silmään ja ohi

Toisessa ja kolmannessa erässä osat kääntyivät tyystin päälaelleen. SaiPa löysi jostain kadoksissa olleen liikkeensä ja vyörytti tuon tuostakin vaarallisesti kohti Frans Tuohimaan vartiomaa Jokeri-maalia. Toisen erän alkupuolella tulleen Jesper Piitulaisen ylivoimalla iskemän tasoitusosuman Jokerit vielä välittömästi kuittasi Teemu Pulkkisen osuessa. Päätöserässä rynni SaiPa kuitenkin väkisin rinnalle ja ohi vieden erän lopulta puhtaasti 3-0.

Simon Backmanin viivakuti tasoitti jälleen kamppailun kolmannen erän alkupuolella, ja seuraavaksi nähtiinkin illan komein. Kauniin hyökkäyksen päätteeksi Tommi Jokinen sai kunnian iskeä voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman Jokeri-puolustuksen voidessa ainoastaan ihmetellä.

Lopussa ikiduunarin perikuva Juha Koivisto tarjoili vielä paikallisille harvinaista herkkua kaunistellen loppunumeroita tyhjiin tekemällään osumalla. Ehyt ja vahva nelikymmenminuuttinen riitti tällä kertaa isäntäjoukkueen voittoon.

- SaiPa lisäsi liikettä ja rupesi paineistamaan voimakkaammin. Meillä pelaaminen kyllä hyytyi, toinen ja kolmas erä meiltä luvattoman heikkoa. SaiPa oli nälkäisempi ja halusi enemmän voittoa, tiedä häntä, oliko meillä sitten vähän masu täynnä. SaiPa pelasi hyvät nejäkymmentäminuuttia ja kyllä oikea joukkue tänään voitti, tiivisti Lämsä illan lopputuleman.

Tirkkonen helpottuneena

Jos oli Lämsä pettynyt omiinsa, huokui kotijoukkueen luotsi lehdistötilaisuudessa helpottuneisuutta.

- Eka erä oltiin selkeästi jäljessä ja juostiin kyllä pahasti Jokerien nuorassa. Toiseen erään saatiin sitten jalat liikkeelle kunnolla ja tiivistettyä keskialuetta. Hieno tulos ja hieno voitto, tässä kuitenkin on ollut meillä vaikeita aikoja. Varmasti joukkue taas huomasi, että millä tavalla me saadaan pisteitä tässä sarjassa, iloitsi Pekka Tirkkonen kotijoukkueen voitokkaasta illasta.

SaiPa sai siis tappioputkensa katkaistuksi ja avasi vuotensa voitokkaasti. Seuraavan kerran Sputnikit ovat tulessa lauantaina, jolloin sen vieraaksi Kisapuistoon saapuu JYP. Jokerit kohtaa perjantaina kotonaan Tapparan.

» Lähetä palautetta toimitukselle