Kas näin heiluu verkko - ja verkko heiluu näin

LIIGA / Ennakko
Joukkueet kohtasivat kauden alla harjoituspelissä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa kohtaavien Bluesin ja Pelicansin puolustuspelit ovat ailahdelleet. Lisäksi joukkueiden kohtaamiset viime vuosina ovat olleet runsasmaalisia: esimerkiksi tasan vuosi sitten Blues kaatoi Pelicansin maalein 7-6.

29. marraskuuta 2011: Pelicans johtaa parhaimmillaan 6-4, mutta Blues ottaa jatkoaikavoiton maalein 7-6. Keväällä Lahdessa nähdään vielä yksi 11 maalin ottelu ja pudotuspeleissä Espoossa 10 maalin kamppailu.

Kuluva liigakausi polkaistiin käyntiin Lahdessa: kotijoukkue voitti voittomaalikisan jälkeen 6-5. Bluesin tehokaksikko Teemu Rinkinen-Teemu Ramstedt mätti yhteensä yhdeksän tehopinnaa.

Kotijoukkueen peli on viime aikoina ollut paikoitellen karmealla tolalla - ennen kaikkea vieraskaukaloissa. Syitä voi hakea monesta suunnasta, mutta ennen kaikkea joukkueen puolustuspelin taso on romahtanut.

Avauspeli on heikkoa, oman pään pelaamisessa tulee virheitä. Pelinopeus ei ole kohdallaan ja maalivahti Juuso Riksmanin heikentyneet otteet heijastuvat puolustustyöskentelyyn.

Pelicans on paininut samojen vaikeuksien kanssa läpi syksyn. Puolustuksen koomailu ja Niko Hovisen manttelinperijää hakeva maalivahtiruletti ovat painolastina.

Turkoosit ovat päästäneet 101 maalia 26 ottelussaan. Hyökkäyspäässä ratkaisijat ovat vähissä ja liian moni ei ole kyennyt täyttämään ruutuaan. Maalien jälkeiset vaihdot ovat olleet myös ennen kaikkea Pelicansin riesana.

Nyt lahtelaisilla on riveissään NHL-vahti ja MM-sankari parin vuoden takaa, Ondrej Pavelec. Hän ei täysin vakuuttanut debyytissään, mutta näytti olevansa ammattilainen: nopea räpyläkäsi ja rebound-kiekkojen hallinta olivat kohdallaan.

Hyökkäyspaletin rakennus

Kauden avauksesta on tultu pitkä matka ja espoolaisten ykkösnyrkki on hajotettu muutamaan kertaan, kunnes viimeksi TPS:ää vastaan se kasattiin taas uusiksi. Blues saa Pelicansia vastaan kokoonpanonsa Mika Hannulan, joten kokoonpanovariaatioita on monia mahdollisia. Lauri Marjamäki voi laittaa pakan kokonaan sekaisin, mutta valittavissa on myös neljä toisilleen tuttua kolmikkoa, kuten Rinkinen-Ramstedt-Nieminen, Huhtala-Sallinen-Kuusela, Ikonen-Aaltonen-Hannula ja Miettinen-Rosa-Pöysti.

Pelicansin kohdalla kannattaa kiinnittää huomio tuoreeseen hankintaan Miikka Männikköön, joka muodostaa yhdessä ex-Blues Jarkko Immosen ja Janne Tavin kanssa vaarallisen vitjan. He ilmentävät viimevuotisen Pelicansin tavaramerkkiä, nopeutta.

 

 

 

 

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Palannut kokoonpanoon. Kädet käyvät ja maalivainu ei ole kadonnut. Vielä pitäisi uskaltaa mennä enemmän ahtaisiin väleihin.

Mika Hannula #51 |

Laitahyökkääjä

Viime kevään playoffs-sankarin paluu. Mikä on alkukauden pelaamatta olleen ruotsalaisen kunto? Entä löytyykö taisteluvaihde, vai nähdäänkö Hannulalta lepsua läpsyttelyä?

» Lähetä palautetta toimitukselle