Tutun ruotsalaisen paluu

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues oli edennyt kauden alusta asti ilman pelaajahankintoja kesken kauden. Tämä viikko toi kuitenkin uusvanhan nimen Blues-miehistöön, kun Mika Hannula pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

Mika Hannula sai heti paljon vastuuta. Peliaikaa kertyi lähes 20 minuuttia ja esitys oli positiivinen, vaikka hän olikin ainoan Pelicans-osuman aikana jäällä, ja siten tehosaldo jäi miinukselle. Ensimmäisessä erässä hän oli lähellä maalintekoa laukauksen osuessa yläputkeen. Viimeisen minuutin hän joutui seuraamaan rangaistusaitiosta kohtuullisen hölmön rangaistuksen jälkeen.

- Viimeinen minuutti oli jännittävä, Hannula näki.

- Ei ollut tarkoitus peluuttaa häntä niin paljon, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi.

Hannula ei ole pelannut alkukaudella missään. Harjoittelukin on ollut omatoimista, viisi kertaa viikossa luistelua. Siihen nähden Marjamäki oli tyytyväinen hänen luistelukuntoonsa.

- Pelituntuma oli tietysti kysymysmerkki, mutta hänen kohdallaan tiedetään kuitenkin taso.

Hannula ei ole joukkueen ainoa ruotsalainen, sillä puolustuksessa luutii Jens Westin. Miehet ovat ennestään toisilleen tuttuja MODOsta.

Hannulan sopimus on aluksi kuuden ottelun mittainen.

- Kuusi ottelua aluksi ja sen jälkeen katsotaan. Olisi mukavaa jatkaa täällä, Hannula itse sanoo.

Hannulalle olisi erityisesti tarvetta joulun jälkeen, kun miehistöstä poistuvat Miro Aaltonen ja Juuso Ikonen nuorten MM-kisojen takia.

- Ottaisin hänet vaikka koko kaudeksi, Marjamäki komppaa pelaajaa, mutta myöntää myös taloudelliset realiteetit.

Hannulan tilanteessa myös NHL:n työsulku näyttää omaa osaansa. Hän itse myönsi, että se on viivyttänyt hänen pelaamistaan tällä kaudella, sillä joukkueisiin on ollut tarjolla nimekkäämpiä pelaajia.

- Katsotaan mitä NHL:ssä tapahtuu, Marjamäki analysoi.

Sanoista voi päätellä monenlaista, mutta Hannula voi olla sellainen pelaaja, jota joku joukkue hamuaa korvaajaksi, jos NHL alkaa ja työsulkumiehet kaikkoavat.  

» Lähetä palautetta toimitukselle