Mielipide

Kommentti: Päiväkotisäännöt johtavat sairaalaan

LIIGA / Kolumni
Tapparan ja Lukon ottelusarja on tikittävä ydinpommi. Varmin keino räjäyttämiseen on jatkaa samalla tuomarilinjalla kuin keskiviikkona avauserässä.

Liigan päiviräsäsmäinen päätös tappelujen kieltämisestä näyttää taas nurjaa puoltaan.

Tapparan ja Lukon ensimmäinen välieräottelu oli kahta milliä vaille riistäytyä tuomarinelikon käsistä. Tunteet kuumenivat kiehumispisteeseen saman tien ja pelaajista paistoi aito halu ottaa miehestä mittaa vanhaan malliin.

Päätuomarit Jukka Hakkarainen ja Mikko Kaukokari linjureineen katsoivat oikeaksi mennä haliotteella väliin joka kerta, kun edes suut alkoivat käymään. Kun Filip Riska pudotti hanskat saatuaan Nick Bailenista tanssiparin, hänelle arvottiin 2+2+10 minuutin istunto. Bailen selvisi jäähyittä, mutta Jarkko Malisen sivupaini nähtiin kakkosen arvoiseksi.

Valittu tie on vaarallisimmasta päästä.

Tappelujen totaalinen kitkeminen väkisin pitkillä pelikielloilla höystettynä ei poista kytevää vihaa, vaan välienselvittely siirtyy taklaustilanteisiin ja mailan käyttöön. Joissain peleissä tunteet eivät jäähdy itsekseen.

Tuomariston kannattaa miettiä kolmeen kertaan, antaako se höyryjen purkautua rehellisellä vai likaisella tavalla. Ensimmäisen ottelun perusteella räjähdys tapahtuu joka tapauksessa.

Toivottavasti asiat selviävät ilman aivovammoja ja paareja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös