Mielipide

Leikki on puuha myös yhteinen

LIIGA / Kolumni
SM-liigan toimistolla sitä vaan ilmeisesti lauleskellaan, että yhdessä näin kun puuhaillaan, helposti kaiken valmiiksi saa.

Tom Nybondas toi suutuksissaan hyviin esiin sen, minkälaisista tekijöistä SM-liiga tällä hetkellä koostuu. Suomalaisen urheilun lippulaiva osoitti tiistaina kolmella eri tasolla, että jääkiekko on puuhastelijoiden käsissä.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja nimittäin avautui, kuinka Mathieu Perreaultin pelaajakortti ilmestyi jo viikonloppuna SM-liigan sivuille, vaikka HIFK ei ollut vahvistanut kanadalaisen siirtoa.

Tällä kertaa SM-liigan tulospalvelusta ja tilastoinnista vastaavan Erkki Loikkasen arpa osui kohdalleen. Eihän siinä ole kuitenkaan järkeä, että Loikkanen lisäilee omin päin pelaajia tietokantaan sen takia, että Liigapörssin päivittäjät häneltä niitä narisevat.

Nyt pienen herättelyn jälkeen liigan toimistolla kyhättiin pystyyn linjaus, jonka mukaan pelaajat lisätään tietokantaan vasta, kun seura on vahvistanut siirron. Eikö toimistolla tajuttu aiemmin, ettei pelaajasiirtojen vuotaminen liigan tilastojen kautta ole kenenkään etu? Paitsi median, joka voi hakea skuuppinsa jatkossa liigan joukkuesivuilta.

Puuha-Pete-tikkari annetaan kuitenkin myös HIFK:lle, joka on saanut uudet verkkosivut. Sivuille saatiin uuden fontin ja värin lisäksi myös ennenaikaisia pelaajasiirtoja. Mathieu Perreaultin pelaajakortti nimittäin löytyi jo eilen HIFK:n verkkosivuilta.

Syytä yritettiin vierittää Loikkasen niskaan, mutta ei se hänen vikansa ole, jos HIFK:n sivuille ilmestyy pelaajakortti! Miksi liigan suurin brändi hakee pelaajakorttinsa liigan sivuilta? Onko webmasterilta loppunut työaika kesken vai onko häntä alkanut väsyttää?

"Stadin Kingit" ovat aliarvioineet fanejaan jo pitkään, kun he pommittavat mukamas brändiinsä sopien lyhyitä kolmen lauseen tiedotteita. "Kibe on pelannut IFK:ssa aiemminkin" -tyyppiset julkaisut ovat hauskoja ensimmäiset kaksi kertaa, mutta sen jälkeen aiheuttavat lähinnä myötähäpeää.

Jos tiedottamisessa on kyse laiskuudesta, nyt on aika ryhdistäytyä. Jos kyse taas on osaamattomuudesta, ei muuta kuin oppimaan muilta liigaseuroilta. Hyvän esimerkin pelaajakorteista ja koko sivuista antaa esimerkiksi pieni ja piskuinen SaiPa, joka tällä hetkellä näyttää "Edarin jätkille" esimerkkiä myös kaukalossa.

HIFK:n webmasteria ja liigan tilastoniiloa enemmän esimerkkiä tarvitsee nyt kuitenkin liigan kurinpitoryhmä, jonka mielestä veden läiskyttäminen tuomarin päälle ja nyrkillä päähän lyöminen ovat lähes yhtä rangaistavia tekoja.

Sampo Liusjärvestä tehtiin narri yhden vaivaisen ottelun takia. Kurinpitoryhmä pudotti Ramzi Abidin pelikiellon kolmeen, kun kurinpitäjä Liusjärvi oli ansiokkaasti aiemmin määrännyt tuomioksi neljä ottelua.

Sami Kyntölän johtama instanssi oli oikein perehtynyt asiaan katsomalla tilannetta koskevan videotallenteen, lukemalla kurinpitopäätöksen ja JYPin valituksen. Yhden koukerosuomea olevan sanan lihavoiminen pudottaa siis pelikieltoa yhdellä, sillä perusteluja pelikiellon lyhentämiselle suuri ja mahtava kurinpitoryhmä ei päätöksessään anna.

Tai no, katsoohan kurinpitoryhmä, että Abidin baariheijari ei ole harkittu isku, vaan pelitilanteesta johtuva oikean käden kohotus. Tämä kannattaa porilaisten muistaa, kun ensi kerralla tulee nakkikioskin jonossa riitaa. Poliisisedälle voi sanoa, että kyseessä oli tilanteesta johtuva oikean käden kohotus.

» Lähetä palautetta toimitukselle