Mielipide

Maltillisesti uudistunut Jukurit vastaa haasteeseen

MESTIS / Kolumni
Hallitseva Mestis-mestari Jukurit lähtee uuteen kauteen jälleen yhtenä kuumimmista mestarisuosikeista. Pahimmat kilpailijat ovat vahvistuneet, mutta Mikkelissä uskotaan menestystä tulevan tutuilla opeilla.

Mestiksen mestaruuden jo kolmasti valloittanut Mikkelin Jukurit lähtee uuteen kauteen tutuin opein. Päävalmentaja Risto Dufvan johdolla joukkue on kesän aikana uudistunut normaalia maltillisemmin ja lähtökohdat ovat kotoisammat jo harjoitusolosuhteista alkaen.

Aiempina vuosina mestarien ovet ovat käyneet vinhasti heti keväällä pelaajien suunnatessa rahakkaammille areenoille. Tulevan kauden joukkueessa kiekkoilee kuitenkin vain viisi täysin uutta kasvoa ja kolme paluumuuttajaa.

Kokonaisuutena Jukurien yleisilme on perinteiseen tyyliin kiekollista taitoa korostava. Viime kautena ajoittain vaivannut tehottomuus maalinteossa pitäisi olla jo mielestä häipynyt paha uni, sillä erätaukojen kahvipöytäkeskusteluissa esiin nousseilta hyökkäyspään tehopelaajilta, Aku Joki-Erkkilältä ja Tomi Lindforsilta, voidaan ilman yltiöpäistä haaveilua odottaa pariakymmentä maalia runkosarjassa.

Harjoituspelit ovat lisäksi osoittaneet, että tämä yleisön joukosta heitetty tavoite saattaa hyvinkin toteutua. Viime kaudelle valmistautuminen oli joukkueelle enemmän tai vähemmän vaivalloista Mikkelin jäähallin remontista aiheutuneen reissaamisen vuoksi. Nyt harjoitusolosuhteet ovat olleet kunnossa, eikä joukkue ole myöskään osallistunut turnauksiin. Muutenkin harjoitusottelut on pääasiassa pelattu kotihallissa.

Rutiinilla mitalipeleihin


Kaikesta päätellen Jukureissa lähdetään nyt luottavaisin mielin neljänteen Mestis-kauteen. Hallitsevan mestarin tavoite on tietysti aseman säilyttäminen, mutta tulevalla kaudella tavoitteen saavuttaminen saattaa olla aikaisempaa vaikeampaa, sillä pahimmat kilpailijat ovat vahvistuneet rajusti.

Mikkelissä ollaan kuitenkin totuttu haasteisiin, ja kovan rutiinitason omaava joukkue on myös useimmiten parantanut peliään aina haasteiden kasvaessa. Eivät edes Continental Cupin turnausottelut liiemmin hidasta jukurijunan kulkua.

Potentiaalia joukkueesta löytyy, ja tuttu tasaisuus huokuu koko ryhmästä maalivahtikaksikkoa myöten. Materiaali on kuitenkin muutaman runkopelaajan verran viimevuotisesta kapeampi, joten loukkaantumisruuhkiin ei ole varaa. Päävalmentaja Dufvalla on kuitenkin aikaisemminkin ollut mahdollisuus vahvistaa joukkuetta kesken kauden, ja hätäapuun onkin muutaman kerran jouduttu turvautumaan ylipitkän sairaslistan vuoksi.

Mikäli Jukurit saa vahvan alun kaudelle ja tärkeimmät pelaajat pysyvät ehjinä, niin joukkue sijoittuu kärkeen. Kovin suureen romahdukseen Jukurit tuskin missään tapauksessa sortuu, joten joukkue pelaa mitä luultavimmin ensi keväällä jälleen mitalipeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös