Keskiympyrä: Keskisen divisioonan ennakko – Predatorsin teroitetut kulmahampaat ja Avalanchen vyöryvaara

NHL / Podcast
Mikko Rantasen (vas.) kuorma voi kasvaa kohtuuttomaksi runkosarjassa, kun taas Justus Annuselle (oik.) lisäkuorma kelpaisi.
Kuva © Ashley Potts / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän kauden kolmannessa kausiennakossa kahlataan läpi Keskinen divisioona joukkueittain. Dallas Stars jatkaa divisioonan ennakkosuosikkina Chicago Blackhawksin pitäessä perää. Colorado Avalanchen kausi on vaarassa romahtaa kahden toipilaan poissaoloihin.

Keskiympyrä-podcastin kausiennakot siirtyvät Läntisen konferenssin puolelle, josta ensimmäisenä tartutaan Keskiseen divisioonaan. Uuden NHL-seuran esittelevää divisioonaa ovat ruotimassa Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Nashville Predatorsin GM Barry Trotz laittoi kesällä pelimerkkejä keskelle ja saalisti joukkueeseensa vapaiden agenttien markkinoiden suurimmat hyökkääjätähdet, Steven Stamkosin ja Jonathan Marchessaultin, sekä laatupuolustaja Brady Skjein. Muskeleiden esittelyn lomassa maalivahti Juuse Saros solmi pitkän jatkosopimuksen, mikä johti huippulupaavan Jaroslav Askarovin kauppaamiseen.

Kärkeään terävöittänyt Predators on nyt juontajien silmissä selkeämpi pudotuspelijoukkue kuin viime kaudella ja valmis taistelemaan divisioonan kärkisijoista.

Kestosuosikeista Dallas Stars onnistui säilymään laadukkaana, vaikka Joe Pavelski päätyi lopettamaan uransa ja tärkeitä roolipelaajia poistui tähtipaitojen riveistä.

Colorado Avalanchen tilanne on sen sijaan kimurantimpi. Denveriläiset pitävät kokoonpanossaan paikkoja auki kaksi kautta pelaamatta olleelle, kapteeni Gabriel Landeskogille, sekä pelaajien hoito-ohjelmassa olevalle Valeri Nitšuškinille, joiden paluista ei ole kuitenkaan täysiä takeita.

Tämä tietää uhkaavasti jälleen suurta kuormaa Nathan MacKinnonille ja Mikko Rantaselle, mikä voi koitua joukkueen kohtaloksi jo runkosarjassa.

Predatorsin ohella vapaiden agenttien markkinoilla oli metsästämässä myös Chicago Blackhawks, joka lisäsi kokemusta kokoonpanoonsa kotiuttamalla muun muassa Teuvo Teräväisen.

Nykyisin Utah Hockey Club -nimellä kulkeva organisaatio aloitti puhurin lailla ja vankisti puolustustaan hankkimalla Mihail Sergatšovin ja John Marinon alakertaansa. Utah Hockey Clubin tavoin siirroilla uudistumista haki St. Louis Blues, joka teki voittavat tarjoukset rajoitettuina vapaina agentteina olleille Dylan Hollowaylle ja Philip Brobergille.

Winnipeg Jetsissä ja Minnesota Wildissa muutokset ovat olleet melko marginaalisia, jos siirtotakarajahankintojen poistumiset jätetään ulkopuolelle. Suomalaispelaajien lukumäärä Jetsissä tosin kasvoi Kaapo Kähkösen liityttyä joukkueen vahvuuteen.

Jakson lopulla selviää, miten lukuisat muutokset ovat juontajien mielestä vaikuttaneet joukkueiden divisioonan sisäiseen järjestykseen, kun kaksikko paljastaa omat sijoitusveikkauksensa.

Keskiympyrän kauden kolmannen jakson sisältö:

Alkusanat: rallia ja NHL Global Seriesia (00:08)
***
Chicago Blackhawks (05:01)
Colorado Avalanche (16:37)
Dallas Stars (29:20)
Minnesota Wild (40:00)
Nashville Predators (48:25)
St. Louis Blues (59:36)
Utah Hockey Club (1:07:10)
Winnipeg Jets (1:16:00)
***
Veikkaukset divisioonan sijoituksista (1:24:28)

Podcast-jakso on nauhoitettu tiistaina 24.9.2024.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy maanantaina 30. syyskuuta, jolloin vuorossa on Tyynenmeren divisioonan kausiennakko.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan viidennellä tuotantokaudella ohjelman juontajina toimivat Antti Nikulin, Eemeli Aho ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta. Myös Jatkoajan muut somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

Muokattu 9.32: Lisätty Spotify-upotus ja -linkki tekstiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle