Lapa jäähän: Mestari HIFK:n ja monen muun uusi tilanne sähköistää Auroraliigaa − "Ei ole varmaa, miten kausi tulee menemään"

MAAJOUKKUE, Auroraliiga / Podcast
Mikaela Saukkonen ehti vuolla kultaa HIFK:n riveissä. Nyt hänellä alkaa uusi aika HPK:ssa.
Auroraliigaksi nimensä muuttaneen naisten pääsarjan runkosarja alkaa pian, joten Lapa jäähän -podcastkin palaa kesätauolta. Uuden kauden avausjaksossa vieraana on pelaaja jokaisesta auroraliigajoukkueesta kertomassa tunnelmiaan ennen sarjan käynnistymistä. Osansa pohdinnoista saavat myös naisten ja tyttöjen maajoukkueet, jotka jo aloittivat oman EHT-urakkansa.

Jakson voit kuunnella myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

00.00 Alkusanat
03.10 Asiaa Nais- ja Tyttöleijonista
08.50 Vierailijat sisään
- 10.00 Veera Pitkänen, Kärpät
- 15.10 Anna Kalová, RoKi
- 21.45 Kerttu Lehmus, Kuortane
- 27.00 Iiris Falck, TPS
- 33.10 Salla Sivula, KalPa
- 37.50 Nelly Andersson, HIFK
- 44.30 Johanna Siira, Ilves
- 50.40 Mikaela Saukkonen, HPK
- 56.30 Tea Villilä, Kiekko-Espoo
1.02.35 Mitä tuleman pitää?

Lapa jäähän -podcastin kolmas kausi käynnistellään jokaisen yhdeksän auroraliigajoukkueen ennakkotunnelmilla, joita saapuu valottamaan pelaajaedustaja kustakin ryhmästä.

Kärpät sai täksi kaudeksi uuden luotsin, kun Teemu Koivula saapui RoKista oululaisten puikkoihin. Puolustaja Veera Pitkänen luonnehtii uuden luotsin sisääntuloa onnistuneeksi.

− Ei lähdetä kaikkea tässä vaiheessa paljastamaan, mutta hän on tuonut hyviä juttuja. Samoin kuin päävalmentajakin, on joukkue nuori ja nälkäinen, Se tuo varmasti oman pirskahduksensa joukkueen tekemiseen. Kausi näyttää, mitä hän (Koivula) on meille keksinyt ja millainen kärppälauma sieltä sitten vastaa.

Mikaela Saukkonen lienee kirjeenvaihtaja Jenna Kailan ohella ainut pelaaja, joka on palannut vierailijana Lapa jäähän -lauteille podcastin historiassa. Ensimmäisellä kerralla Saukkonen oli juhlimassa HIFK:n mestaruutta, mutta nyt odottaa kausi HPK:n väreissä.

− Ihan hauska fakta, en tullut ajatelleeksi! Kauteen valmistautuminen on mennyt tosi hyvin. Huomaan, että ympäristön vaihto on tehnyt hyvää ja olen saanut uusia haasteita. Se on auttanut minua jo nyt ja toivon, että auttaa myös kauden aikana ottamaan seuraavan askeleen pelaamisessa. Kaikki ovat täällä ottaneet minut hyvin vastaan!

Saukkonen huomioi myös sen, että kuten hänen entinen joukkueensa, myös monet muut pääsarjaryhmän ovat kokeneet isoja mullistuksia. Esimerkiksi KalPa menetti muun muassa Elisa Holopaisen ja Sanni Rantalan Ruotsiin ja esimerkiksi Ilves vahvistui merkittävästi. Monella joukkueella on myös päävalmentaja vaihtunut viime kaudesta.

− Pari edelliskautta kokoonpanot ovat pysyneet melko samoina. Nyt ne ovat vaihtuneet vähän enemmän. Se tuo eri tavalla mielenkiintoa sarjaa. Ei ole varmaa, miten kausi tulee menemään ja mitä joukkueilta voi odottaa, Saukkonen aprikoi.

Hallitsevan mestarin tilanne otettiin framille myös Stadin Gimmojen vierailijan kanssa jakson tiimellyksessä.

− Varmasti riippumatta siitä, mitä HIFK:n ympärillä tapahtuu, on se yksi Suomen seuratuimmista joukkueista ja teillä on tullut isoja muutoksia, podcastin juontaja Lassi Seppä sivaltaa HIFK:n nuorelle Nelly Anderssonile.

Puolustaja ei kuitenkaan linjauksesta hätkähdä, vaan suhtautuu pelien alkuun maltilla.

− Vaikka on uusi joukkue, niin olemme hitsautuneet hyvin yhteen ja saaneet myös kuvioitakin jo tässä vaiheessa vähän kuntoon. Pieniä ongelmia on vielä, mutta ihan hyvällä mallilla olemme mielestäni, Andersson vastaa.

Osansa analyyseistä saavat myös naisten ja tyttöjen maajoukkueet, jotka pelasivat viime viikolla ensimmäiset EHT-ottelunsa tällä kaudella.

Juontaja Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle