Keskiympyrä: Mestaruus säästi Aleksander Barkovin ikävältä leimalta – päättynyt NHL-kausi muistetaan Matt Rempestä

NHL / Podcast
Aleksander Barkov onnistui ensimmäisenä suomalaiskapteenina viemään joukkueensa Stanley Cupin voittoon.
Kuva © Eliot J. Schechter / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän kauden 40. jakso niputtaa yhteen niin päättyneet Stanley Cup -finaalit kuin kuluneen NHL-kaudenkin. Jakso käy muun muassa läpi, kuinka Aleksander Barkovista oli vähällä tulla ikuinen häviäjä. Samalla annetaan näkemys Connor McDavidin Conn Smythesta ja palkinnon noutamatta jättämisestä.

Keskiympyrä-podcastin kauden 40. jakso paketoi päättyneet Stanley Cup -finaalit sekä koko NHL-kauden 2023–24. Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin keskustelevat muun muassa siitä, oliko Connor McDavid oikea valinta Conn Smythe Trophyn voittajaksi. Lisäksi linjoilla pohditaan, minkälaisin sanankääntein Aleksander Barkovista nyt puhuttaisiin, jos Florida Panthers olisi lopulta hävinnyt finaalisarjan.

Toisin kuitenkin kävi. Suomeen saatiin kertaheitolla kahdeksan uutta Stanley Cup -mestaria, kun Panthers vei finaalisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa ja pääsi nostamaan himoittua pokaalia. Barkov sai kunnian olla ensimmäinen suomalaiskapteeni, joka johti joukkueensa Stanley Cupin voittoon.

Suomalaisvoittajien määrän ohella studiossa ollaan hyvillään siitä, miten keskeisessä roolissa mestaruuden kannalta Panthersin kaikki neljä suomalaista kenttäpelaajaa olivat. Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola olivat Barkovin tapaan merkittävässä osassa äärivaarallisen Oilers-ylivoiman tylsyttämisessä.

Barkov onnistui tämän ohella mallikkaasti myös McDavidin pimentämisessä, josta moni olisi suonut suomalaiselle myös Conn Smythe Trophyn eli valinnan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kyseinen tunnustus meni kuitenkin McDavidille, joka oli finaalisarjan sekä koko pudotuspelien ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Pystin antaminen McDavidille sekä tämän päätös olla noutamatta pystiä herättivät jääkiekon seuraajissa monenlaisia tunteita. Studiossa palkinnon oikeasta voittajasta ja käytöstavasta ei ole mitään epäselvyyttä.

Äärimmäisen jännittävän finaalisarjan lisäksi jaksossa muistellaan, mitä kaikkea muuta mieleenpainuvaa kulunut NHL-kausi on tarjonnut. Juontajakaksikon muistin sopukoista pinnalle kaivautuvat muun muassa Matt Rempen sisääntulo NHL-kaukaloihin, lukuisat valmentajanvaihdokset sekä maalipörssin yllätysnimet.

Jakson päätteeksi suunnataan katseita jo ensi kauteen, kun uutisosiossa kerrotaan pelipaitamuutoksista, viimeisimmistä pelaajakaupoista sekä jatkosopimuksista ja sivutaan edessä olevaa varaustilaisuutta.

Keskiympyrän 40. jakson sisältö:

Alkusanat (00:08)
***
Stanley Cup -finaalit

Seitsemän ottelun trilleri (01:30)
Flopista topiksi – Barkov on kaikkien aikojen suomalaispelaaja (04:58)
McDavid on voittaja tappiosta huolimatta (06:05)
Oilersin alaketjut ja alivoima alistivat finaaleissa (08:16)
Panthersin suomalaisnelikko nollasi Oilers-ylivoiman (10:17)
McDavidin Conn Smythe -voitto ja käytös (11:27)
***
NHL-kausi 2023–24, mitä jäi mieleen?

Matt Rempe ja kurinpidon lepsuus (21:43)
Runkosarjan loppu, Canucks ja pistepörssin voittotaisto (23:42)
Valmentajanvaihdokset (24:45)
Coyotesin jäähyväiset (27:05)
Yllättävät maalitykit (27:25)
Flyersin pudotuspelijahti ja Eemelin syvä helpotus (30:07)
***
NHL-sähkeet

Peliasuille uusi toimittaja, Bruinsille, Ducksille ja Kingsille uudet ilmeet (31:04)
Maalivahteja kaupaksi: Korpisalo, Ullmark, Kuemper, Markström (38:39)
Jatkosopimusuutiset (42:19)
Sather eläkkeelle mittavan uran päätteeksi (43:34)
Uudet Hockey Hall of Fame -jäsenet (47:40)
***
NHL-kesän jatkumo: varaustilaisuus ja vapaiden agenttien markkinat (49:19)
***
Päätöspuheenvuoro (51:56)

Podcast-jakso on nauhoitettu keskiviikkona 26.6.2024.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta. Myös Jatkoajan muut somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle