Anttalaisen ja Peltomäen taklaukset etenivät kurinpidon tutkittavaksi

LIIGA / Uutinen
Aleksi Anttalainen joutuu kurinpidon kuultavaksi.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
Perjantain Liiga-kierroksella nähtiin kaksi tilannetta, jotka etenevät kurinpidon tutkittavaksi.

Ässien Aleksi Anttalaisen ja Jukurien Niklas Peltomäen taklaukset perjantain Liiga-kierrokselta etenevät Liigan kurinpitodelegaation tutkittavaksi.

Anttalainen taklasi ottelussa TPS-laituri Leevi Teissalaa Porissa pelatun ottelun päätöserässä. Hänelle tuomittiin tilanteesta viiden minuutin rangaistus ja ottelurangaistus laitataklauksesta. Taklauksen päälle entinen TPS-puolustaja keräsi kahden minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Anttalaisella on merkittävää kurinpitotaustaa jo ennestään, kun hänet tuomittiin helmikuussa 2021 kuuden ottelun pelikieltoon taklauksesta HIFK-puolustaja Yohann Auvituun.

Peltomäki puolestaan joutuu kurinpitodelegaation kuultavaksi KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskiseen kohdistuneesta taklauksesta. Jukurien puolustajalle ei tuomittu ottelun avauserässä tapahtuneesta tilanteesta rangaistusta. Kiiskinen loukkaantui tilanteessa, eikä hän palannut enää otteluun.

Peltomäellä ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa Liigasta.

Pääosumat ovat herättäneet paljon puhetta alkukaudesta, kun Lukon Jami Krannilan, TPS:n Lukas Wernblomin ja Tapparan Petteri Puhakan taklaukset joutuivat kauden toisella viikolla kurinpitodelegaation käsittelyyn. Krannila ei saanut tilanteestaan pelikieltoa, mutta Puhakalle tuomittiin yhden ottelun pelikielto. Wernblomille puolestaan tuomittiin aiemman kurinpitohistorian tukemana kolmen (2+1) ottelun pelikielto.

Mikäli Anttalaisen tai Peltomäen tilanteet nähdään kurinpitodelegaatiossa vähintään yhden ottelun pelikiellon arvoisena, Liiga voi asettaa heidät väliaikaiseen pelikieltoon lauantain ottelukierroksen ajaksi, kunnes delegaatio on päättänyt tuomiosta. Lauantain kierroksella Ässät kohtaa TPS:n Turussa ja Jukurit isännöi Mikkelissä KooKoota.

» Lähetä palautetta toimitukselle