CHL:n pudotuspeliparit selvisivät – Pelicans ja Tappara jatkavat, Ilves ei

CHL / Uutinen
Pelicans laukoi Oskari Setäsen vaihtoon ja itsensä pudotuspeleihin.
Kuva © Kari Koski - kari.koski@jatkoaika.com
CHL:n viimeisellä kierroksella saatiin suomalaisittain jännitystä viimeiseen sekuntiin saakka, kun Tapparan jatkopaikka ratkaistiin Sheffieldissä voittomaalikilpailussa.

CHL:n runkosarjavaiheen viimeisellä ottelukierroksella monella joukkueella oli vielä mahdollisuus napata pudotuspelipaikka itselleen. Eilen runkosarjansa päättänyt Ilves oli varmuudella ulkona jo ennen illan otteluita.

Pelicans runnoi Rouen Dragonsin jään rakoon ja kiipesi sarjataulukossa yhdeksänneksi. Oceláři Třinec voitti Unia Oświęcimin ja varmisti paikkansa Unian päätyessä 18. sijalle. Eisbären Berlin kaatoi SønderjyskEn peräti lukemin 8−0 ja jatkaa kevättä kohti.

Tapparalla olisi ollut mahdollisuus varmistaa jatkopaikka voitolla Lausannesta, mutta 2−0-tappiolla tamperelaisten katseet kääntyivät Sheffieldiin, jossa Steelers otti mittaa Dynamo Pardubicesta. Pardubice tarvitsi Tapparan ohittamiseen ja viimeiseen jatkopaikkaan voiton tavalla tai toisella, Sheffield puolestaan oli jatkonsa jo varmistanut.

Ratkaisu syntyi lopulta voittomaalikilpailun kuudennessa parissa, jossa yhden maalin jo aiemmin taitellut Matej Paulovič epäonnistui ja Steelersin Mitchell Balmas harhautti komeasti kotijoukkueen 3−2-voittoon.

Pudotuspelien parit muodostuivat perinteisesti sarjataulukon järjestyksessä paras vastaan huonoin -systeemillä. Pudotuspelit käynnistyvät 12. marraskuuta. Kaaviosta selviää, että Tapparan ja Pelicansin voittaessa omat parinsa, ne kohtaavat jo neljännesvälierissä.

Pudotuspeliparit:

Färjestad−Tappara
ZSC Lions−Straubing Tigers
Lausanne HC−Genève-Servette
Oceláři Třinec−Sparta Praha
Fribourg-Gottéron−Växjö Lakers
Skellefteå AIK−Pinguins Bremerhaven
Eisbären Berlin−Sheffield Steelers
RB Salzburg−Pelicans

» Lähetä palautetta toimitukselle