Edmonton Oilers varasi Eemil Vinnin ensimmäisenä suomalaisvahtina

NHL / Uutinen
Vinni torjui menneen kauden lainalla JoKP:n riveissä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Edmonton Oilers varasi Eemil Vinnin varaustilaisuuden 64. varausnumerolla.

Eemil Vinnistä tuli kesän varaustilaisuuden ensimmäisenä varattu suomalaismaalivahti, kun Edmonton Oilers varasi hänet toisen kierroksen viimeisellä varausvuorolla. Valinta oli koko varaustilaisuuden 64.

HIFK:n sopimuspelaaja Vinni torjui menneen kauden lainalla Mestiksessä JoKP:n paidassa. 37 Mestiksen runkosarjaottelua jättivät Vinnin torjuntaprosentiksi 89,20. Päästettyjen maalien keskiarvoksi merkattiin 2,72.

Vinni oli myös Nuorten Leijonien mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta hän jäi kolmanneksi maalivahdiksi Niklas Kokon ja Noa Valin taakse. Vinni puki varamaalivahdiksi Suomen turnauksen kahteen viimeiseen otteluun, mutta hän ei päässyt tolppien väliin kertaakaan.

NHL:n kykyjenetsintätoimisto Central Scouting nimesi Vinnin Euroopan parhaaksi maalivahtilupaukseksi sen viimeisessä varausrankingissa. Hän palaa ensi kauden kattavalla sopimuksella Liigaan HIFK:n riveihin.

Muita suomalaisia maalivahtilupauksia varausluokassa ovat HPK:n Kim Saarinen ja Kiekko-Espoon Petteri Rimpinen.

Vinnistä tuli varauksen myötä Oilersin seurahistorian 27. suomalaisvaraus. Oilers on varannut eniten suomalaisia kaikista NHL-seuroista.

» Lähetä palautetta toimitukselle