Huippupelaaja Matilda Nilsson Ylelle: Ura jatkuu Ilveksessä

Auroraliiga / Uutinen
Matilda Nilsson on nähty myös Naisleijonissa.
Viimeksi Ruotsissa pelannut huippuhyökkääjä Matilda Nilsson kertoo Ylellä palaavansa Suomeen. Hänen alkavan kauden seuransa on Ilves.

27-vuotias hyökkääjätähti Matilda Nilsson kertoo Ylen haastattelussa hakeneensa Tampereella sijaitsevaan Poliisiammattikorkeakouluun ja että hän pelaa tulevalla kaudella naisten pääsarjajoukkue Ilveksessä. Sopimuksen hän allekirjoittaa tällä viikolla.

− Tein päätöksen, että tällä hetkellä haluan käydä koulun täällä Suomessa ensin, ja siinä ohella haluan totta kai pelata Suomessa pääsarjatasolla, Nilsson kertoo ja mainitsee saaneensa viime kauden osoitteestaan Ruotsista sekä Sveitsistä yhteydenottoja. 

Viime kaudella hyökkääjä teki SDHL:n Frölundan paidassa 7+9=16 pistettä 27 runkosarjaottelussa ja 1+2=3 pistettä kahdeksassa pudotuspelimittelössä.

Nilsson kertoo Ylellä haluavansa käydä koulut loppuun Suomessa ja palata sen jälkeen ulkomaille, jos siltä siinä vaiheessa tuntuu.

Nilsson pelasi viimeksi naisten sarjassa Suomessa kaudella 2021−22, jolloin hän edusti HIFK:ta ja teki 29 runkosarjaottelussa 37+18=55 pistettä. Pudotuspeleissäkin syntyi 5+5=12 pistettä kymmenessä kamppailussa.

Maajoukkueessa Nilsson on nähty sekä Nais- että Tyttöleijonissa. Hänellä on palkintokaapissaan yksi aikuisten MM-pronssi. Naisten pääsarjatasolla Suomessa Nilsson on pelannut yhteensä 245 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 382 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle