IL: Konkurssihakemus uhkaa FPS:aa

Suomi-sarja / Uutinen
Forssalaisjoukkue pelaa tällä kaudella Suomi-sarjaa. Kuvassa viilettää tällä kaudella joukkuetta edustava Rasmus Orelma.
Kuva © Jarno Hietanen
Forssan Palloseura on konkurssin partaalla, kertoo Iltalehti.

Viime kauden päätteeksi Mestiksestä Suomi-sarjaan pudonneen FPS:n taustayhtiö FPS Hockey Oy:ta haetaan konkurssiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Seuran puheenjohtaja Joonas Laaksosen mukaan konkurssihakemus oli yllätys, sillä työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa oli tehty maksusuunnitelma rästiin jääneistä työeläkemaksuista.

– Viimeksi tänään olemme maksaneet velkoja pois, Laaksonen kertoo Iltalehdelle.

Toimenpiteen taustalla on maksusuunnitelman ulkopuolella ollut reilun 1 000 euron maksu, josta seura oli saanut maksumuistutuksen. Tämäkin maksu on jo maksettu.

Seuran tulevaisuus haastava

FPS aikoo selvittää asiaa Ilmarisen kanssa ensi viikolla, sillä viikonloppu sattuu asian kannalta ikävään saumaan.

– Uskon, että saamme asian selvitettyä ensi viikon alussa, jatkaa Laaksonen.

Forssalaisjoukkue pelasi Mestiksessä viimeksi vuosina 2020–2024. Ensimmäisellä kaudella se sijoittui runkosarjan 14. sijalle, toisella tie jatkui aina pronssiotteluun saakka. Tämän jälkeen luvassa olivat synkemmät kaksi kautta, joina se joutui taistelemaan paikastaan karsintasarjassa. Näistä jälkimmäinen eli viime kausi koitui sen kohtaloksi.

Pudotus Suomi-sarjaan on kova pala myös taloudellisesti. Laaksosen mukaan leikkauksia on tehty paljon ja kaikki lasketaan sentilleen.

Vuonna 1931 perustettu forssalaisjoukkue on aloittanut kautensa kahdella tappiolla ja se jakaa viimeisen sijan yhdessä Lapuan Virkiän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle