Jukureiden viime tilikauden tulos oli miinusmerkkinen – edessä säästötoimet

LIIGA / Uutinen
Jukureilla kulkee kaukalossa, mutta talousluvut eivät kerro samaa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukureiden taustayhtiön viime tilikauden tulos oli 342 000 euroa tappiollinen.

Jukureiden taustayhtiö Jukurit HC Oy julkaisi keskiviikkona tilikauden tuloksensa ajalta 1.5.2023–30.4.2024.

Yhtiön tilikauden liikevaihto oli 4,812 miljoonaa euroa ja tulos oli lopulta 342 000 euroa tappiollinen. Jukurit HC Oy ei laadi konsernitilipäätöstä, joten edellä mainituista luvuista puuttuu tytäryhtiö Kalevankankaan Areena Oy:n liikevaihto ja tulos.

Edellisestä tilikaudesta liikevaihto putosi noin 0,2 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan tämä selittyy pitkälle venyneestä kaudesta huolimatta siitä, ettei kasvattajakorvauksia kertynyt. Yhtiö tavoittelee nollatulosta tilikaudelle 2024–2025, johon se pyrkii maltillisella liikevaihdon kasvulla ja merkittävillä kustannussäästöillä.

Organisaation sisällä aloitetut tehostamistoimet saavat jatkoa myös uudella tilikaudella, josta yksi esimerkki on täksi kaudeksi pienentynyt pelaajabudjetti. Vielä viime kaudella ollut kahden miljoonan euron pelaajabudjetti on kutistunut tänä vuonna 1,5 miljoonaan euroon, ollen koko sarjan pienin.

Jukurit HC Oy käynnisti kesäkuussa osakeannin talouden tasapainottamiseksi. Tiedotteen mukaan osakeannissa yli sata henkilöä tai yhteisöä on merkinnyt osakkeita. Anti jatkuu lokakuun loppuun saakka.

– Liigakauden avauksen myötä kiinnostus osakeantiin on selvästi noussut ja keskusteluja mahdollisista merkkauksista käydään koko ajan. Meillä on täysi luotto että annin vähimmäismerkintämäärä saadaan täyteen ja osakeanti toteutuu, kertoo Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Antti Laakso.

Mikkeliläisjoukkue avasi sarjakautensa eilen tiistaina kellistämällä HPK:n maalein 7–3. Ottelu keräsi Kalevankankaan jäähalliin vain 2056 katsojaa. Vertailun vuoksi, lukema on 900 katsojaa vähemmän kuin viime kauden toteutuneessa yleisökeskiarvossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle