KHL jää taakse − Teemu Pulkkinen sai töitä Saksasta

Muut Sarjat / Uutinen
Teemu Pulkkinen edusti KHL:ssä muun muassa Dinamo Minskiä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jääkiekkoliiga KHL:ssä vielä Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeenkin pelannut Teemu Pulkkinen siirtyy Saksan DELiin Schwenninger Wild Wingsin riveihin.

Saksan pääsarjajoukkue Schwenninger WIld Wings tiedotti keskiviikkona, että hyökkääjä Teemu Pulkkinen siirtyy sen riveihin ensi kauden sopimuksella. Pulkkinen siirtyy DELiin KHL:stä, jossa hän pelasi vuodesta 2018 lähtien ja jatkoi Venäjällä pelaamista ainoana suomalaisena myös maan aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan alkuvuodesta 2022.

− Haluan kiittää seuraa mahdollisuudesta pelata DELissä. Koska olen kuullut paljon hyvää saksalaisesta jääkiekosta, olen innoissani ja iloinen voidessani pelata WIld Wingsin paidassa. Kaikki on toistaiseksi kuulostanut tosi hyvältä. Nyt on minun aikani antaa jotain takaisin luottamuksesta minua kohtaan ja auttaa joukkuetta parhaan kykyni mukaan, Pulkkinen sanoo tiedotteella.

32-vuotias Pulkkinen edusti KHL:ssä Dinamo Minskiä, Dynamo Moskovaa, Lokomotiv Jaroslavlia, Traktor Tseljabinskia sekä viimeisimpänä viime kaudella kiinalaista Kunlun Red Staria. Ennen KHL:ään siirtymistä hän pelasi pitkään Pohjois-Amerikassa. Suomessa EVU:n kasvatti on edustanut pitkään Jokereita, jossa hän teki myös liigadebyyttinsä kaudella 2008−09.

Urallaan hyökkääjä on voittanut kertaalleen AHL:n mestaruuden sekä yhden aikuisten MM-hopean ja kaksi alle 18-vuotiaiden MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kolumni
Pulkkisen poika se tykkää mässäillä KHL-rahoilla
LIIGA | MAAJOUKKUE | KHL | 30.9.2023 16:04