Kiekko-Espoo julkaisi ensimmäiset sopimuksensa: Lampinen, Tamminen ja Kivelä jatkavat

MESTIS / Uutinen
Jani Lampinen jatkaa Kiekko-Espoon maalilla.
Kuva © Aleksi Koskinen
Viimeisenä Mestis-seurana sopimusuutisiaan pantannut Kiekko-Espookin aloitti viimein ensi kauden joukkueestaan tiedottamisen. Seura on julkaissut nyt kolme jatkosopimusta.

Mestaruuden Kiekko-Espoon paidassa voittaneet maalivahti Jani Lampinen, puolustaja Joona Tamminen sekä hyökkääjä Niko Kivelä jatkavat seurassa.

Lampinen nousi Kiekko-Espoon ykkösvahdiksi kesken tulokaskautensa 2021-2022. Viime kaudella hän jäi kuitenkin nuorten MM-kisamatkansa jälkeen Waltteri Ignatjewin varjoon ja pelasi pudotuspeleissä vain yhdessä ottelussa.

20-vuotias maalivahti on kuulunut kahtena edellisenä vuonna Suomen nuorten MM-joukkueeseen. Vuosi sitten hän saavutti MM-hopeaa joukkueen kolmosmaalivahtina, tällä kaudella hän pelasi kolmessa ottelussa.

Tamminen, 23, sen sijaan nosti pudotuspeleissä profiiliaan merkittävästi. Runkosarjassa tehot 1+6 kerännyt Tamminen oli espoolaisten toiseksi tehokkain puolustaja pudotuspeleissä tehopistein 4+3.

– Mahtava jatkaa hommia tutussa ympäristössä, jossa töitä tehdään päivittäin ammattimaisesti sekä katsomossa eletään intohimolla, Tamminen iloitsee.

Lohjalaislähtöinen, mutta jo vuodesta 2015 alkaen Espoossa pelannut Tamminen johdatti joukkuettaan mestaruuteen tekemällä jatkoerämaalin puolivälierissä sekä maalit sekä viidennessä että kuudennessa finaalissa.

Niko Kivelä aloittaa puolestaan ensimmäisen kokonaisen kautensa Espoossa. Yli sata Liiga-otteluakin urallaan pelannut 28-vuotias hyökkääjä aloitti viime kautensa KeuPassa, josta siirtyi runkosarjan loppupuolella Kiekko-Espooseen.

Viime kaudella pääosin U20-joukkueessa pelanneista pelaajista puolustaja Niko Karlsson ja hyökkääjä Oskari Utriainen tekivät sopimukset edustusjoukkueen kanssa. Karlssonille on kertynyt kahden edellisen kauden aikana Mestiksessä 18 runkosarja- ja seitsemän pudotuspeliottelua, Utriaisella on takanaan kahdeksan ottelua runkosarjassa ja kaksi pudotuspeleissä.

Viime kaudella KooKoosta lainalla sekä Kiekko-Espoossa että Kiekko-Vantaassa pelannut Terry And sen sijaan siirtyy Ranskan liigaan Chamonix'n riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle