Leon Draisaitl sitoutuu Oilersiin kahdeksaksi vuodeksi – uudessa sopimuksessa NHL-historian kallein vuosipalkka

NHL / Uutinen
Draisaitl on edustanut Oilersia koko uransa.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Kauan spekuloinnin keskellä ollut NHL-sopimussaaga tuli päätökseensä, kun Oilers kiinnitti supertähtensä kahdeksan vuoden jatkosopimukseen.

Edmonton Oilers on kiinnittänyt supertähti Leon Draisaitlin kahdeksan vuoden jatkosopimukseen. Sopimus astuu voimaan kaudesta 2025–26 alkaen, ja sen vuosipalkka on jopa 14 miljoonaa dollaria. Vuosipalkka on NHL:n historian suurin, mutta sopimuksen kokonaisarvo jää toiseksi Aleksandr Ovetškinin kaudella 2008–09 allekirjoittamalle 13 vuoden sopimukselle.

Draisaitlin tulevaisuus on ollut kuuma puheenaihe läpi koko kesän, kun Oilers taipui Stanley Cupin finaaleissa Florida Panthersille otteluvoitoin 4–3. Spekulaatio saksalaisen tulevaisuuden ympärillä keskittyi siihen, että haluaako hän jäädä Oilersin paitaan Connor McDavidin kanssa. McDavidin sopimus Oilersin kanssa päättyy kauteen 2025–26.

– Tämä on historiallinen päivä Edmonton Oilersille. Leonin sitoutumista joukkeeseemme, kaupunkiimme ja Oilersin kannattajiin ei voi liioitella. Hänen halunsa tuoda Stanley Cup Edmontonin kaupunkiin on keskeistä kaikessa, mitä hän tekee jäällä ja sen ulkopuolella, joukkueen GM Stan Bowman kommentoi.

Oilers varasi Draisaitlin kesän 2014 varaustilaisuuden kolmannella varausvuorolla. Hänen vyölleen on kertynyt 719 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän on merkkauttanut 850 (347+503) tehopistettä. Pudotuspeleissä 74 otteluun on syntynyt tehot 41+67.

NHL:n kirkkaimpaan eliittiin kuuluva saksalainen on voittanut urallaan sarjan pistepörssin kaudella 2019–20. Draisaitl palkittiin kauden päätteeksi sarjan arvokkaimmalle pelaajalle jaettavalla Hart Trophylla, ja pelaajayhdistys NHLPA:n jakamalla Ted Lindsay Awardilla. 28-vuotias pitää hallussaan myös Oilersin ennätystä tehdyistä ylivoimamaaleista (146 ylivoimamaalia).

Maajoukkuetasolla Draisaitl on esiintynyt MM-kisoissa neljästi vuosina 2016–19. Hän oli myös osa Euroopan yhdistelmäjoukkuetta vuoden 2016 World Cupissa, jossa joukkue sijoittui hopealle.

» Lähetä palautetta toimitukselle