Liiga-kierros: HIFK jatkaa sarjakärjessä, Jukureille tärkeä voitto, Joona Riekkinen avasi maalitilinsä Ässien paidassa

LIIGA / Uutinen
Jesper Piitulainen ratkaisi Jukureille voiton.
Keskiviikon kieroksella kahdessa pelissä haettiin ratkaisua vielä varsinaisen peli-ajan ulkopuolelta, kun Jukurit voitti Lukon voittomaalikilpailussa ja Ässät Kiekko-Espoon jatkoajalla.

Helsingin "Nordiksella" ei ottelusta maaleja puuttunut, kun peli päättyi lukemiin 4–3. TPS lähti otteluun vauhdikkaasti ja näytti paikoin HIFK:ta vahvemmalta. Kotijoukkue oli toisinaan ongelmissa, etenkin omassa päässään, mutta siitä huolimatta kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa. TPS taisteli viimeiset kaksi minuuttia hakien kavennusta maali tyhjänä, mutta Niko Hovinen oli maalillaan horjumaton ja torjui joukkueelleen voiton.

KalPan ja HPK:n välinen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon. Jesse Kiiskinen tälläsi ylivoimalla HPK:n johtoasemaan. Toisessa erässä KalPa kampesi itsensä ensin tasoihin ja erän lopussa edelle, kun Andreas Okany luki tilanteen hyvin ja karkasi läpiajoon. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat yhdet maalit aikaiseksi, vaikka HPK sortui useampiinkin kiekollisiin virheisiin, mikä tarjosi mahdollisuuksia KalPalle. KalPa voitti lopulta numeroin 3–2.

Sport liikkui tänään KooKoota huomattavasti aktiivisemmin, ja vaikka KooKoolle tarjoutui useampia hyviä paikkoja, päästi Sportin maalivahti Miroslav Svoboda vain yhden maalin. Toisen erän loppupuolella Sportille tarjoutui hieno tilaisuus, kun KooKoolle vihellettiin samanaikaisesti kaksi jäähyä, mikä tarjosi Sportille kahden miehen ylivoiman. Sport hyödynsi molemmat ylivoimansa, joka vei joukkueen 3–0 johtoon. Ossi-Petteri Jaakola toi KooKoolle kolmannen erän lopussa hieman lohtua ohittamalla Svobodan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Sportin dominoidessa 5–1.

Mikkelissä saatiin lohtua hankalaan alkukauteen, kun Jukurit voitti Lukon lukemin 4–3 voittolaukauksien jälkeen. Toisen erän päättyessä oltiin vielä mikkeliläisten mieliksi tilanteessa 2–1. Lukon kakkosylivoima toimi tänään hyvin: koostumus viimeisteli kaksi maalia, kun joukkue on tehnyt aiemmin koko kaudella vain neljä ylivoimamaalia. Lopulta Jesper Piitulainen ratkaisi pelin Jukureille ja toi kaksi arvokasta pistettä Mikkeliin.

Porissa ensimmäinen erä oli joukkueiden osalta melko tasainen. Lenni Hämeenaho katkaisi seitsemän ottelun maalittoman putkensa laukomalla pelin avausmaalin. Toisessa erässä Kiekko-Espoo sai paremman otteen pelistä ja pelasi Ässiä vahvemmin, saamatta kuitenkaan palkintoa maalien muodossa. Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo nousi taistellen tasoihin, jonka jälkeen ote kääntyi Ässille. Vauhtia jouduttiin hakemaan lopulta jatkoajalta. Joona Riekkinen laukoi ensimmäisen maalinsa Ässien paidassa ja toi joukkueelleen kahden pisteen voiton.