Liiga-kierros: KalPa katkaisi Kouvola-kirouksensa ja jatkoi KooKoon kotituskaa

LIIGA / Uutinen
Patrick Curry laukoi Liiga-uransa avausmaalin kauden kolmannessa ottelussa.
Torstain ainoassa Liiga-ottelussa Kouvolassa kohtasivat aaltoilevasti kauden aloittaneet KooKoo ja KalPa. Kuopiolaiset nappasivat katkaisivat Kouvola-kirouksensa vahvalla pelillä ja voittivat lukemin 4–3.

KooKoo isännöi torstain ainoassa Liiga-ottelussa KalPaa. Isäntien hyökkääjä Ville Leskinen pelasi 400. Liiga-ottelunsa, ja hyökkääjä palkittiin rajapyykistään ennen ottelua. KalPa ei kunnioittanut liikaa Leskisen juhlailtaa, vaan nappasi pitkästä aikaa täyden pistepotin Kouvolasta.

Avauserän alkuminuutteja KalPa hallitsi, mutta KooKoon hyökkääjä Marcus Davidsson laukoi vaivattomasti maalinedustalta Vilmos Gallón täydellisestä syötöstä ottelun avausmaalin. Erän pelin virtaus oli pääsääntöisesti kuopiolaisille suotuisa, vaikka KalPa ei montaa kunnollista maalipaikkaa saanutkaan. Isännillä oli muutama vaarallinen vastahyökkäys, joista laadukkaimmassa Teemu Engbergin laukaus osui tolppaan.

Toisessa erässä KalPa aloitti erän jälleen vahvasti, kunnes KooKoo sai jälleen ajoittain kiekon haltuunsa. Keskimmäisessä erässä vihellettiin kummallekin joukkueelle yhdet kaksiminuuttiset, mutta ylivoimilla kumpikaan ei saanut mairittelevaa aikaiseksi. KooKoon Antoine Bibeau oli jälleen kollega Juha Jatkolaa työllistetympi ja kanadalaisvahti joutuikin kaivamaan kiekon selkänsä takaa, kun Patrick Curryn tasoitti erän lopulla. 1–1-maali oli Curryn Liiga-uran ensimmäinen ja se hyväksyttiin videotarkistuksen myötä.

Kolmanteen kaksikymppiseen KalPa tuli räväkästi kaukaloon ja avausminuutilla saikin kiekon maaliin. Tuomarit hylkäsivät osuman, sillä Aleksi Klemetti häiritsi Bibeaun työskentelyä. Tuomariston ratkaisu tulistutti KalPa-päävalmentaja Petri Karjalaisen, mutta KooKoo-kollega Jouko Myrrä otti tyynesti tiedon vastaan. KooKoo otti peliä hallintaansa ja KalPa joutui tyytymään vastahyökkäyksiin.

Vastahyökkäykset tuottivat tulosta, kun kuopiolaisten puolustaja Jesper Mattila laukoi siniviivalta helpohkosti kiekon ohi Bibeaun. Isäntien tuskaa lisäsi Tuomas Kiiskisen veto, joka meni KooKoo-puolustaja Riley Sawchukin kautta maaliin. Kun tämän jälkeen Andreas Okany vippasi keskialueelta kiekon tyhjään maaliin 4–1:een, piti pelin olla ratkennut.

Draamaa kuitenkin riitti ottelun loppuhetkillä, kun KooKoo tuli maalin päähän Vilmos Gallón ja Riley Sawchukin osumilla. Pisteet lähtivät kuitenkin Kuopioon lukemin 4–3.