Liiga-kierros: Nollapelejä, ulosajo Turussa ja kypärätemppu Porissa

LIIGA / Uutinen
TPS voitti perjantaina ottelun kolmen pisteen arvoisesti ensimmäistä kertaa kauden aikana.
Liiga-kierrokselta ei jännitystä ja tapahtumia puuttunut. Monet ottelut kuitenkin päättyivät suurella maalierolla.

Perjantain liigakierroksella miteltiin kuuden ottelun voimin. Pelipaikkakunnilla nähtiin niin ulosajoja, hattutemppuja kuin maalivahtien huippusuorituksiakin. Muutama pelaaja ylsi myös hienoille rajapyykeille.

HPK–Ilves, 0−4

Hämeenlinnassa joukkueiden tasoerot eivät jääneet epäselväksi. HPK:lla oli selviä vaikeuksia pysyä Ilveksen nopean ja juonikkaan pelin mukana. Kotijoukkue sai tilaisuutensa lähinnä yksittäisissä hyökkäyksissä ja Ilves pyöritteli kiekkoa pitkiä myllyjä HPK-päädyssä. Ilves onnistui pitämään paineen vastustajan päässä ja onnistui maalin tekemisessä neljästi. Jakub Málekin takana verkko ei heilunut kertaakaan.

Pelicans–Lukko, 0−4

John Lethemon sai tililleen Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Lukko kaatoi Pelicansin Lahdessa maalein 4–0. Kotijoukkueellakin oli omat paikkansa, mutta Lukon tehohetki toisessa erässä muutti koko ottelun suunnan. Avauserässä pukukoppiin ennenaikaisesti verta vuotavan haavan vuoksi poistunut Steven Jandric palasi toiseen erään, polki alivoimalla läpi ja iski illan avausosuman. Kauaa ei tästä tarvinnut mennä eteenpäin, kun raumalaisten neloskentän hyökkääjä Henri Ikonen toisti Jandricin tempun, kahdesti. Pelicans joutui lähtemään otteluun ilman ykköstähteään, kun Ryan Laschillä oli tuntemuksia kropassaan jo edellisessä pelissä ja hän jäi pois perjantain mittelöstä.

SaiPa–Kiekko-Espoo, 4−1

Lappeenrannassa nähtiin valitettava SaiPan Karri Ahon loukkaantuminen, joka oli seurausta Joni Piipposen taklauksesta. Vauhdikas peli oli selvästi kotijoukkueen hallitsemaa. Ensimmäisen 15 peliminuutin aikana Kiekko-Espoo sai vain yhden laukauksen maalia kohti. Ottelussa nähtiin myös SaiPan Viktor Granholmin Liiga-uran avausmaali. Oskari Salmisen torjuntaprosentti oli 96,55 ottelussa, joka päättyi 4–1.

TPS–Jukurit, 3−2

TPS ja Jukurit pelasivat tasaisen kamppailun, josta ei tunnetta puuttunut. Voitto ratkesi kotijoukkueelle vasta kolme minuuttia ennen loppua, kun Jean-Christophe Beaudin runnoi kiekon sisään ohi Markus Ruusun. Loppulukemiksi merkittiin tiukka 3–2, vaikka vieraiden riveistä puuttuivat muun muassa Max Ellis ja Peter Abbandonato.

Ottelun viidestä osumasta kolme syntyi ylivoimalla. Jukureiden ylivoimaosuma syntyi viiden minuutin ylivoimalla, kun Lukas Wernblom joutui suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. TPS-luotsi Tommi Miettinen ei tilannetta ostanut, vaan oli avoimesti eri mieltä rangaistuksesta lehdistötilaisuudessa.

Tappara–HIFK, 1−4

HIFK:n Nokia-areenan kirous on ohi. Ensimmäisessä erässä HIFK onnistui kahdesti minuutin aikana. Kolmannessa erässä myös kotijoukkue nosti päätään ja onnistui maalinteossa. Tappara yritti lopussa kaventaa tilannetta kuudella kenttäpelaajalla, mutta HIFK käytti tilanteen hyväksi, ja iski tyhjiin. Ottelu päättyi 1–4. Peli oli HIFK:n Juhani Jasun uran 900. runkosarjaottelu Liigassa.

Ässät–Kärpät, 4−5 ja.

Porissa joukkueet hallitsivat peliä vuorotellen. Kärppien sankariksi kohosi kypärätempun tehnyt Reid Gardiner. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta toisessa erässä tilanne kääntyi. Kärpät onnistui kahdesti 50 sekunnin aikana, ja Jarno Pikkarainen oli pakotettu aikalisään.

Kuitenkin vain pari minuuttia aikalisän jälkeen Kärpät onnistui kolmannen kerran. Kolmannessa erässä oli taas Ässien vuoro tuuletella. Erän jälkeen tilanne oli 4–4, ja siirryttiin jatkoajalle. Ratkaisumaali syntyi ylivoimalla jatkoajan kolmannella minuutilla. Ottelu päättyi 4–5 oululaisille.