Kaksi läpiajomaalia perättäisissä vaihdoissa viimeistellyt Henri Ikonen oli tyytyväinen raumalaisten pelaamiseen

LIIGA / Haastattelu
Henri Ikonen pelaa Lukossa neljättä kauttaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukko haki täydet pisteet Lahdesta selvin 4–0-lukemin. Ottelun hahmo oli Henri Ikonen, joka viimeisteli perättäisissä vaihdoissa läpiajomaalit.

Kolmella tasapelillä kautensa aloittanut Lukko avasi kolmen pisteen voittojen saldon Pelicansin kustannuksella. Ehjän kuusikymppisen pelannut Lukko paketoi ottelun käytännössä toisessa erässä kolmella läpiajomaalillaan. Kaksi näistä viimeisteli Henri Ikonen, joka oli mielissään tuloksesta.

– Se oli meidän teema tälle iltaa, että saadaan kolmen pisteen voitto ja se tuli vielä aika hyvällä pelillä, ei voi olla kuin tyytyväinen.

Tomi Lämsän valmentama joukkue antaa kovaa painetta kiekottomana ja kiekollisena viisikon liike on käytännössä jatkuvaa. Lukon pelitapa aiheuttaa omat haasteensa, mutta Ikonen näkee sen sopivan jalkavalle ja kiekkotaitavalle joukkueelle.

– Kyllähän sitä joutuu olemaan totta kai hereillä ja välillä väistämättä löytää itsensä väärästä paikasta. Mutta kyllä sitä on mukava pelata, meillä on kuitenkin aika nopea joukkue, niin väitän että se sopii meille hyvin. Vielä kun saamme viimeiset nyanssit hiottua kuntoon ja ketjukaverit tulevat tutuksi, niin se alkaa toimimaan vielä paremmin. Tänään oli jo hyvää peliä.

Maalitykki Ikonen

Viime kaudella savonlinnalaislähtöinen Ikonen viimeisteli 57 otteluun neljä maalia. Kaksi läpiajomaalia perättäisissä vaihdoissa ei siis ole ihan joka päiväistä herkkua, mutta Ikonen otti onnistumiset ilolla vastaan. Hyökkääjän mukaan kyseessä ei ollut sovittu kuvio.

– Ne tulivat kyllä ihan sattumalta, jouduin sinne jotenkin ja en jaksanut enää kääntyä takaisin. Onneksi kaverit olivat hyvin hereillä ja sain syötön lapaan ja itsekin osuin vielä maaliin, niin hyvä näin.

Vapauttavat syötöt osumiin antoivat Pathrik Westerholm sekä Niclas Almari.

– Ensimmäisessä oli vähän enemmän aikaa, se oli melko puhdas läpiajo. Aika harvoin itse kerkeää mitään miettimään, pitää jotakin tehdä ja tällä kertaa onnistui. Jälkimmäisessä ei myöskään ollut niin kovia vauhteja, joutui laukaisemaan. Tällä kertaa nyt sekin meni maaliin, Ikonen analysoi.

Ikosen mukaan kauden avausmaali olisi voinut syntyä jo kauden ensimmäisissäkin otteluissa.

– Noissa aikaisemmissakin peleissä on ollut muutama paikka itsellä ja ketjulla, mutta ei ole silloin uponnut. Näköjään ne välillä tulee tällain ryppäissä, otetaan vastaan.

Lukon ottelut jatkuvat lauantaina, kun Kärpät saapuu raumalaisten vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle