Liiga-kierros: Nyrkit heiluivat ja HIFK:n kärkipelaajat loukkaantuivat, ihmemies Turusen teot eivät riittäneet Tapparaa vastaan

LIIGA / Uutinen
HIFK:n ykkösmaalivahti Roope Taponen ja kapteeni Jori Lehterä jättivät pelin kesken.
Liigassa koettiin lauantaina 16 joukkueen sarjan mahdollistama kahdeksan ottelun kierros. HIFK koki paitsi tappion villissä ottelussa, myös kaksi raskasta pelaajamenetystä. Teemu Turunen tehoili runsain mitoin, kun Kärpät ja Tappara kävivät maalirallin Oulussa.

Viikko sitten kotihallissaan kahdeksan maalia päästänyt HIFK hävisi Nordenskiöldinkadulla tällä kertaa Pelicansille maalein 2-5. IFK:lla oli avauserässä vahvoja painostusjaksoja, mutta lahtelaiset viimeistelivät tehokkaasti omista paikoistaan ja karkasivat toisessa erässä. Rikkonaisessa ja tunteikkaassa ottelussa jaettiin peräti 151 rangaistusminuuttia.

Tappion lisäksi IFK:ta koettelivat loukkaantumiset, sillä sekä ykkösmaalivahti Roope Taposen että ykkössentteri Jori Lehterän peli jäi kesken toisessa erässä. Pelicans-hyökkääjä, ex-IFK Miro Väänänen törmäsi Taposeen tahattomasti pelitilanteessa ja Lehterä vaikutti satuttavan itseään taklauksen seurauksena.

Neljä pelaajaa ajettiin suihkuun tappeluista. IFK:sta ulos lensivät Iiro Pakarinen ja Einari Luhanka sekä Pelicansista Niklas Virtanen ja Michael Vukojevic. Vukojevic taklasi ennen tappeluaan HIFK:n Joonas Raskia päähän, joten Pelicans-puolustajalle tuomittiin kerralla peräti 50 rangaistusminuuttia yhdistelmällä 5+5+20+20.

Tappara johti Oulussa Kärppiä 16 minuutin pelin jälkeen jo kolmella maalilla, mutta sitten alkoi kotijoukkueen kiri. Sen kapellimestarina hääri kultakypärä Teemu Turunen, joka tehtaili lopulta vierasvoittoon 8−5 päättyneessä ottelussa hirmutehot 2+3=5. Turunen vei oululaiset vielä johtoon kolmannessa erässä, mutta Otto Rauhala ja Oiva Keskinen käänsivät osumillaan pelin suunnan kirvesrinnoille. Ottelu oli kolmas kerta, kun Kärpät päästi kahdeksan maalia koko 2000-luvulla.

Tampereella Ilves jatkoi voittokulkuaan, kun se kampesi kotihallissaan Lukon nurin tiukan taistelun jälkeen 3−2. Linus Nyman toi raumalaiset maalin päähän varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

JYPin ja HPK:n sekä Kiekko-Espoon ja KalPan väliset mittelöt etenivät kolmansiin eriin tasalukemissa 1−1. Jyväskyläläisten Valtteri Ojantakanen varmisti ottelun toisella osumallaan kolme pistettä ryhmälleen. Espoossa tarvittiin jatkoaikaa, jossa kuopiolaiset ottivat koko matsin ensimmäiset rangaistusminuuttinsa. Sarjanousijan erikoistilannekudit paukkuivat seinille, joten lopullinen ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. Siellä eron tekijäksi nousivat Jaakko Rissanen ainoana maalintekijänä ja Juha Jatkola, joka pysäytti kaikki kolme Kiekko-Espoon yrittäjää.

Tuloksen valossa lappeenrantalaisella mittapuulla hienosti kauden aloittanut SaiPa joutui Sportin kanssa jatkoajalle, kun Atro Leppänen tasoitti puntit varsinaisen peliajan lopussa. Espoon matsin tavoin myös Lappeenrannassa tarvittiin äärimmäisiä ratkaisukeinoja − Linus Andersson nousi voittomaalikilpailun tähdeksi ja toi kaksi pistettä Sportille. Vaasalaisten maalilla Miroslav Svoboda torjui 43 kertaa ja oli yksi ottelun hahmoista.

KooKoo puolestaan haki voiton Mikkelistä maalein 5−2 ottelusta, jossa Jukurien tähtihyökkääjä Max Ellis sai suihkukomennuksen pään tai niskan alueelle kohdistunesta taklauksesta. KooKoo teki maaleistaan kolme päätöserässä.

Saku Koivun poika Aatos Koivu teki liigauransa avausmaalin, kun TPS piti pintansa Ässiä vastaan lukemin 4−1. Ottelussa kunnioitettiin Urpo Ylösen työtä maalivahtivalmentajana nostamalla hänen kunniaviirinsä Gatorade Centerin katonrajaan. TPS:n muista maaleista vastasivat Lukas Wernblom sekä Aarne Intonen kahdesti, patapaidoilta ainoana onnistui Eemil Erholtz.

Muokattu: 28.9.2024, kello 20.02: TPS:n ja Ässien välisen ottelun tapahtumat lisätty.