Liiga-kierros: Oulussa kaksi ulosajoa, Iiro Pakarinen jälleen huippuvireessä, JYP-puolustaja Vainio vietiin ambulanssilla sairaalaan

LIIGA / Uutinen
Michal Kovařčík komennettiin tämän tilanteen jälkeen päätyovista ulos.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Perjantain otteluissa HIFK ja Lukko onnistuivat kääntämään kahden maalin tappioaseman kolmen pisteen voitoksi. Iiro Pakariselle ja Reid Gardinerille merkittiin jälleen kaksi maalia. Tappara jyräsi Tampereen paikallisottelussa ja Jyväskylässä huomion vei Juuso Vainion loukkaantuminen.

Jyväskylässä ottelussa nähtiin ikävää draamaa, kun kotijoukkueen Juuso Vainio loukkaantui avauserässä KooKoon Matic Törökin taklauksesta. Peli oli puolisen tuntia pysähdyksissä ja Vainio nostettiin kentälle ajettuun ambulanssiin. Pitkän tauon jälkeen keskittyminen saattoi olla monella pelaajalla muualla kuin itse pelissä. 

JYP tiedotti, että Vainio oli koko ajan tajuissaan ja hänet vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan jatkotutkimuksiin.

JYPin Alex Dostie teki uransa ensimmäisen Liiga-maalinsa ja osuma näytti pitkään jäävän ottelun ainoaksi: Valtteri Ojantakanen oli ottelun toinen maalintekijä ja JYP vei näin 2−0-voiton.

Kärppien Reid Gardiner jatkoi kovaa maalivirettään tehtyään KalPaa vastaan ottelun toisella minuutilla jo kauden 15. maalinsa. Myöhemmin Gardiner menetti pelissä ketjukaverinsa, kun Michal Kovařčík iski poikittaisella mailalla jäässä makaavaa Patrick Currya, joka oli hakenut perstaklausta Gardineriin heti aiemmin.

KalPa ei saanut merkittävää aikaiseksi viiden minuutin aikana, vaikka pelasi siitä kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Muuten kuopiolaisten peli toimi paremmin ja kolmannen erän aluksi KalPa meni jo 4-−2-johtoon. Konsta Kapasen viisiminuuttisen aikana Kärpät nousi maalin päähän ja lopulta Gardiner tasoitti kahdeksan sekuntia ennen pelin päätöstä. Kanadalaishyökkääjällä on jo 16 maalia tällä kaudella.

Ottelu ratkaisiin lopulta voittomaalikilpailussa, jossa KalPa onnistui kahdesti ja Kärpät kerran. Ratkaiseva maali merkittiin myös muutama viikko sitten Kiekko-Espoota vastaan ratkaisun iskeneelle Jaakko Rissaselle.

KalPan Juuso Mäenpää ja Kristjan Kombe tekivät kauden ensimmäiset maalinsa. Kärppien Arttu Alasiurua avasi puolestaan uran maalitilinsä Liigassa. Hyökkääjä onnistui uransa 12. ottelussa.

SaiPa oli varsinkin toisessa erässä Raumalla Lukkoa parempi, mutta se ei onnistunut pääsemään karkuun. Lukko nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Yhden SaiPan maaleista tehnyt Ville Petman jäi ottelun antisankariksi ottamalla viisiminuuttisen poikittaisesta mailasta kolmannen erän lopussa.

Sebastian Repo onnistui tekemään ylivoimaosuman, kun kellossa oli minuutti ja 43 sekuntia. Jami Krannila viimeisteli ottelun toisen osumansa tyhjään maaliin. Lukko sai ottelussa myös jobinpostia, kun ruotsalaispuolustaja Anton Olsson jätti pelin kesken loukkaantumisen takia.

Myös HIFK nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon. Lukas Wernblom teki TPS:n molemmat maalit. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui enää HIFK, ja kuvaan astuivat erityisesti helsinkiläisten tähtipelaajat. Iiro Pakarinen iski tehot 2+2. Pakarinen on kahdeksan ottelun pisteputkessa, joiden aikana pisteitä on kertynyt 17. Tällä kertaa Pakarinen viimeisteli voittomaalin rangaistuslaukauksesta.

HIFK on kuuden ottelun voitto- ja TPS viiden ottelun tappioputkessa.

Viime lauantaina Hämeenlinnassa hävinnyt Pelicans sai revanssin, kun lahtelaiset jyräsivät vakuuttavasti HPK:ta vastaan ulkomaalaishyökkääjiensä johdolla. Luboš Horký teki kaksi maalia, minkä lisäksi Lars Bryggman ja Ryan Lasch onnistuivat maalinteossa ylivoimalla.

Vaikean alkukauden jälkeen Pelicans on voittanut neljä viidestä edellisestä ottelustaan. HPK on puolestaan kerännyt kauden kahdeksasta vierasottelustaan ainoastaan yhden pisteen.

Tappara otti selvän 5−1-voiton Ilveksestä kauden ensimmäisessä Tampereen paikallisottelussa. Ilves sai kuparisensa rikki viimeistä edellisellä minuutilla ja katkaisi sitten jo koko edellisen ottelun kattaneen maalittoman putkensa. Tapparan tehokkain oli Otto Leskinen, joka teki maalin ja syötti kaksi. Kaikki kirvesrintojen maalit merkittiin eri pelaajien nimiin.

Ilveksen peliä sävytti huolimattomuus, sillä pelillisesti joukkue ei ollut niin paljon perässä kuin mitä loppulukemat näyttivät.

Neljän maalin erolla tullut voitto oli suurin Tampereen paikallisotteluissa sitten Nokia Arenan avausviikonlopun, jolloin Tappara vei jälkimmäisen kohtaamisen peräti 7−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle