Liiga-kierros: Parikymmentä rangaistuslaukausta Hämeenlinnassa ja maalivahdin jäähy Oulussa

LIIGA / Uutinen
Ensimmäisellä kierroksella hattutempun tehnyt Max Ellis onnistui maalinteossa myös Kärppiä vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Hämeenlinnassa peliä ei meinattu saada ratkaistuksi. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 2–2, eikä voittajaa löytynyt jatkoajallakaan. Rangaistuslaukauksia päästiin harjoittelemaan kunnolla, kun ratkaisu syntyi vasta kymmenennellä kierroksella HPK:n Teemu Rautiaisen onnistumisen myötä. HPK nappasi kotiavauksestaan ensimmäisen voittonsa.Vaikka molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa, illan ainoaksi ylivoimamaaliksi jäi Eetu Tuulolan osuma toisen erän alussa.

Jyväskylässä tuomari Anssi Salonen loukkaantui ja hänet jouduttiin korvaamaan kesken ottelun. Ottelussa mentiin KalPan pillin mukaan, vaikka avausmaalin tekijä ja voittaja olikin JYP. Toisessa erässä Matyáš Kantner pääsi läpiajoon katkaistuaan JYPin harhasyötön hyökkäysalueella, ja iski johto-osuman, mutta kotijoukkue sai tasoitettua tilanteen. JYPin pelastukseksi KalPa otti kaksi jäähyä 35 sekunnin sisään ja vain 12 sekuntia ennen päätössummeria syntyi ratkaisumaali 3–2. Stefanos Lekkaksen torjuntaprosentti ottelussa oli vain 66,67 %.

Oulussa ensimmäisessä erässä Jukurit oli selvästi niskan päällä, ja erä päättyi 0–2. Toisessa erässä oli Kärppien vuoro onnistua, ja peli saatiin tasoitettua. Toisessa erässä nähtiin myös poikkeuksellinen tilanne, kun Jukurien maalivahti Markus Ruusu sai jäähyn heitettyään Sisu Yliniemen pudonneen mailan. Kolmannen erän alussa Aleksi Antti-Roiko teki ottelun ratkaisumaalin 3–2.

Kouvolassa uransa avausminuutit perjantaina pelannut Eero Klintrup iski toisessa erässä ottelun avausmaalin, joka oli myös hänen uransa ensimmäinen liigamaali. Erän lopussa SaiPa pääsi kahden maalin johtoon ylivoimamaalin myötä. Kolmannessa erässä KooKoo kavensi, mutta ottelu päättyi 1–2.

Raumalla maaleja lauottiin tasaisesti. TPS karkasi johtoon, mutta Lukko tasoitti pelin, minkä jälkeen siirryttiin jatkoajalle. Ratkaisumaalin teki Jami Krannila, joka iski kaksi maalia ensimmäistä kierrosta mukaillen. Ottelu päättyi 3–2. TPS-maalilla Adam Werner torjui jopa 34 kertaa.

Espoossa ensimmäinen erä oli jäähyjen sävyttämä, mutta ylivoimalla ei saatu tulosta. HIFK oli maalineduskamppailussa vahvempi, ja teki avausmaalin. Toisessa erässä Kiekko-Espoon Ottoville Leppänen pääsi läpiajoon ja tasoitti tilanteen. Molemmat joukkueet onnistuivat vielä toisessa erässä. Ratkaisumaali syntyi kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla, ja ottelu päättyi 2–3. Peliä vaikeutti kentällä ollut sumu, minkä takia peli jouduttiin myös keskeyttämään.