Liiga-kierros: SaiPalle tärkeä voitto, Jukurien kujanjuoksu jatkuu – kolmelle huippulupaukselle uran avausmaali

LIIGA / Uutinen
SaiPa kaatoi Sportin Vaasan kauden ennätysyleisön edessä.
Perjantain Liiga-kierros tarjosi runsaasti maaleja niin kokeneille konkareille kuin nuorille lupauksille.

Perjantain kierroksen kärkikoitos nähtiin Tampereella, kun sarjakärki Ilves isännöi Kärppiä.

Syyskauden kiistatta tulikuumin pelaaja Reid Gardiner näki neljän ottelun mittaisen maaliputkensa katkeavan Nokia-areenalla. Kanadalainen kompensoi kauden neljättä maalitonta iltaansa syöttämällä jokaisen Kärppien maaleista. Ilveksen sankareiksi nousivat kaksi maalia iskenyt Simon Johansson, jatkoajalla onnistunut Samuli Ratinen ja Liiga-uransa avausmaalin iskenyt Sebastian Soini.

Ottelu eteni pitkään Ilveksen komennossa, mutta Kärpät kampesi päätöserän lopussa tasoihin. Ilveksen pistemenetys kuihdutti joukkueen sarjajohdon olemattomaksi, sillä HIFK nousi jo tasapisteisiin tupsukorvien kanssa. Joukkueet kohtaavat huomenna Helsingissä.

Kuopiossa miteltiin toinen Pönttövuoren derby miteltiin Kuopiossa, jossa kautensa heikosti aloittanut JYP nappasi elintärkeän voiton lukemin 4–3. Hurrikaaninuttujen sankariksi nousi Tuukka Tieksola, joka viimeisteli myöhäisen voittomaalin ylivoimalla. KalPa kaatui pitkän pelinhallinnallisen jakson jälkeen tutuksi muodostuneeseen kaavaan – heikkoon ylivoimaan. Päätöserässä kuopiolaisille tarjottiin kolme mahdollisuutta johto-osumaan, mutta kiri vesittyi Kristjan Komben 2+2 minuutin rangaistukseen, jonka aikana Tieksola iski voittomaalin.

JYPille ottelu oli kauden kymmenes, ja hurrikaaninutuilla on nyt kasassa 11 pistettä. Kauden alku on jyväskyläläisittäin huonoin sitten kauden 2011–12, jolloin seura keräsi kymmenestä ensimmäisestä ottelusta yhtä monta pistettä. Tuolloin seura antoi potkut päävalmentaja Risto Dufvalle edeten kauden aikana aina Suomen mestaruuteen asti.

Mikkelissä kriisiseura Jukurien kantti oli kovilla pahasti siipirikkoista HIFK:ta vastaan. Helsinkiläisten maalivahti Rastislav Eliáš torjui Mikkelissä Liiga-uransa avausvoiton lukemin 4–2. Helsinkiläisille verkkoja venyttivät kauden ensimmäiset kaksi maaliansa iskenyt Joonas Rask, Liiga-uransa avausmaalin viimeistellyt Niklas Nykyri ja tehokasta virettään jatkava Kristian Vesalainen.

Ottelu näytti jo repeävän toisessa erässä, kunnes Jukurit sai kirivaihteen päälle viimeisessä erässä pelaten ensimmäistä kertaa ilman maalivahtia jo yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria. Tappio oli Jukureille jo kuudes peräkkäinen.

Viimeisissä pudotuspelipaikoissa kynsin ja hampain roikkuvalla TPS:lla oli edessään kasvojen pesu keskiviikkona SaiPalle kärsityn 5–6-tappion jälkeen. Palloseura koki jälleen riipaisevan pistemenetyksen, kun heikko viimeistelypeli antoi KooKoolle mahdollisuuden napata jatkoaikavoitto lukemin 2–1. Päätöserässä virtaa Oliver Lauridsenin ja Seth Bartonin tappelusta saanut ottelu eteni kiihkein tunnelmin jatkoajalle, jossa kouvolalaisten sankariksi nousi Otto Paajanen. Kokenut hyökkääjä neppasi kiekon verkkoon Teemu Engbergin näyttävästä esityöstä.

Vaasassa Sportin ja SaiPan välinen ottelu oli kummallekin joukkueelle huipputärkeä, sillä joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista sarjataulukossa. Kauden ennätysyleisön edessä pelannut Sport roikkui pitkään vieraiden mukana, kunnes päätöserä karisti vaasalaiset pelin kulusta ja SaiPa nappasi pisteet matkaansa lukemin 3–2. Huippuvireessä oleva Antti Kalapudas viimeisteli voitto-osuman päätöserässä Sportin oman pään kiekonmenetyksestä.

Kotijoukkue löi päätään Oskari Salmisen vartioimaan vierasmaaliin useampaan otteeseen ja kotiyleisö ilmaisi tyytymättömyytensä viskomalla jäälle roskia päätössummerin soidessa. Kalaputaalle tehoilta täydentää huippuviikkoa, sillä hyökkääjä on merkkauttanut kahteen viikon otteluun tehot 3+4.

Yhtenä alkukauden kovimmista kotijoukkueista näyttäytynyt Lukko jatkoi vahvoja otteita Äijänsuolla tyrmäämällä HPK:n lukemin 5–0. Kotijoukkueen sankariksi nousi vanhan seuransa nollannut Daniel Lebedeff, joka torjui kauden kolmannen voittonsa yhtä moneen otteluun.

Kierroksen harvinaisuudesta vastasi Jami Krannila, joka viimeisteli toisessa erässä osuman Heikki Huttusen aiheuttamasta rangaistuslaukauksesta.

Espoossa nähtiin kierroksen yllätys, kun Kiekko-Espoo kaatoi Tapparan lukemin 5–3. Isäntien kovavireinen ketju Janne HämäläinenArttu TuomaalaPeter Quenneville jatkoi tehokkaasti, sillä kolmikko merkkautti kukin kaksi tehopistettä otteluun. Kiekko-Espoon 18-vuotiaalle sensaatiovahti Petteri Rimpiselle kirjattiin koitoksessa 21 torjuntaa. Rimpinen torjui kauden viidennen voittonsa jatkaen huippuvireistä viikkoaan keskiviikon Kärpät-ottelun jälkeen.

Kiekko-Espoo nousi voitolla sarjataulukossa kirvesrintojen ohi neljänneksi, tasapisteisiin kolmantena olevan KalPan kanssa.