Liigaa kiertäneelle Mustoselle pätkäsopimus Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Suomessa jokaisen kautensa aloittanut Mustonen aloittaa tulevan kauden tamperelaisseuran väreissä.
Aleksi Mustonen on solminut noin kahden ja puolen kuukauden mittaisen määräaikaisen sopimuksen Tampereen Tapparan kanssa.

Tappara kertoo solmineensa 16. lokakuuta asti ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Aleksi Mustosen kanssa.

– Mustosen ominaisuudet tukevat meidän pelitapaamme ja hän on soveltuva moneen rooliin. Hän kykenee pelaamaan niin keskushyökkääjänä kuin laitahyökkääjänäkin. Määräaikainen sopimus tuo laajuutta alkukauden otteluruuhkiin. Liiga-otteluiden lisäksi sopimusajalla pelataan CHL-alkusarjan kaikki ottelut, kertoo Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa sopimuksen taustoista.

29-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Liigaa HPK:ssa ja viimeisteli tehot 6+13=19 46 otteluun, kunnes hän siirtyi helmikuussa HC Davosin riveihin Sveitsin NL:ään. Sveitsissä pelejä kertyi pudotuspelit mukaan luettuina yhdeksän ja pisteitä yhteensä viisi.

– Loistavilla fiiliksillä saavun Tampereelle. Tappara on hieno ja perinteikäs seura, jossa on totuttu menestymään. Täällä on upeat puitteet ja hienot kannattajat, joten odotan kovalla innolla, että pääsen pukemaan Tappara-paidan ylleni, Mustonen hehkuttaa uutta seuraansa.

Mustosella on ennestään Liiga-kokemusta 533 runkosarjaottelun verran. Koitoksia on kertynyt HPK:n lisäksi Jokerien, Ilveksen, Pelicansin ja Kärppien paidoissa. Ulkomailla hyökkääjä on pelannut NL:n ohella Ruotsin SHL:ää 13 ottelun verran.

Kotimaisen kokemuksen lisäksi Mustonen on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Ruotsin MM-kisoista 2014. Miesten maajoukkuetta hän on edustanut muun muassa Euro Hockey Tourilla kausilla 2018–19 ja 2019–20.

» Lähetä palautetta toimitukselle