Aleksi Mustonen Tampereen paikallisesta: "Tuntui todella hyvältä voittaa Ilves"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Mustonen allekirjoitti lokakuussa loppu kauden kattavan sopimuksen Tapparaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Pätkäpestin jälkeen jatkosopimuksen saanut Aleksi Mustonen pelasi eilen uransa ensimmäisen Tampereen paikallisen Tapparassa. Sopeutuminen Tapparaan on sujunut hyvin, ja toimintatavat miellyttävät Mustosta.

Eilinen paikallisottelu oli Aleksi Mustoselle tärkeä. Hän on aikaisemmin edustanut muun muassa Ilvestä.

– Hyvältähän se tuntu. Oli vähän erilaista kuin viimeksi Hakametsässä. Tämä halli on aika upea, kun (katsomossa) on se 13 000 ihmistä. Hieno tunnelma pelissä ja hyvä voitto niin kyllähän se hyvältä tuntui.

Vaikka Mustonen pelasi omassa kotihallissaan vierasjoukkueena ja vastustajana oli oma vanha joukkue, ei se vaikuttanut pelaamiseen.

– Kyllähän kaikki tiedostaa, että vaikka se on vaan yksi peli, se on silti enemmän kuin normaali peli. Jokainen haluaa sen varmasti voittaa. Vaikka halutaan voittaa kaikki muutkin ottelut, siihen on ekstralataus. Ilves tuli otteluun hyvin kovaa, mutta saimme pari hyvää maalia. Loppulukemat olivat sitten aika suuret. Sanottaisiinko, että iloisia oltiin ottelun jälkeen. Tuntui todella hyvältä voittaa Ilves.

Mustonen on hiljattain allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Tapparan kanssa. Kauden alussa hänellä oli vain 16. lokakuuta asti kestävä sopimus.

– Hyvältä se totta kai tuntui. Oli helppo päätös jäädä tänne, kun kysyttiin. On kyllä hieno juttu olla täällä.

Tappara on jo pitkään ollut Mustoselle joukkue, jossa hän haluaa pelata.

– Veikkaan, että varmasti on aika monella muullakin. Tämä on kuitenkin varmasti Suomen paras paikka olla. Täällä on saumat menestyä, ja sitä aina halutaan. Ylpeä ja nöyrä, että saan olla täällä.

Mustosen mukaan Tapparassa monet asiat ovat paremmin kuin muualla.

– Asiat hoituu ihan eri tavalla kuin muualla. Kaikki, mitä ikinä pelaaja voi tarvita, kaikki löytyy ja hoituu. Se puoli on kunnossa ja kaikki muukin eli miten harjoitellaan ja millaisissa puitteissa on ihan viimeisen päälle.

Muihin joukkueisiin verrattuna, etenkin valmennus eroaa totutusta.

– Valmennus on vähän erilaista. Ei ole suomalainen päävalmentaja, niin on vähän erilaisia juttuja kuin suomalaisilla. Olen itse kyllä tykännyt siitä toiminnasta, mitä meillä on.

– Erilaisia oheis- ja jääharjoituksia. Täällä tehdään asiat paremmin ja tehdään enemmän. Harjoittelutavat ovat paljon parempia kuin muissa paikoissa. Tehdään enemmän ja järkevämmin. Jäälläkin kun ollaan, se on järkevää. Ei tarvitse olla kahta tuntia jäällä ja pitää pitkiä taukoja. Ollaan esimerkiksi 50 minuuttia jäällä niin kuin pelissäkin ollaan. Sellaista sen harjoittelun pitää olla. Kun pelityyli on sellaista, että koko ajan mennään kovaa, niin harjoittelunkin pitää olla sellaista.

Alkuperäinen pätkäsopimus ei vaikuttanut Mustosen sopeutumiseen tai pelaamiseen.

– Ihan samalla tavalla suhtauduin kuin jos olisi ollut koko kauden sopimus. Kun sopimuksen teki, totta kai mietin, ettei ole koskaan ennen ollut tuollaista. Oli helppo ja nopea päätös tulla tänne. Edelleen koettaa koko ajan antaa itsestään sitä parasta. Se kantoi nyt hedelmää, ja toivon, että niin on jatkossakin.

– En ehkä ajatellut sitä, mitä tapahtuu, kun sopimus päättyy. Totta kai, kun ei ole varmaa työpaikkaa, haluaa näyttää koko ajan enemmän ja enemmän. Voi olla, että itselle se paineen alla pelaaminen sopi hyvin. En miettinyt sitä, onko sopimusta vai ei. Jossain vaiheessa on sen aika, että jatkuuko täällä vai ei. Kun tuli tieto, että jatkuu täällä, niin ollaan iloisia siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle