Mitä isä edellä, sitä poika perässä – Montréal Canadiens kiinnitti Aatos Koivun varaustilaisuuden kolmannella kierroksella

NHL / Uutinen
Koivu debytoi menneellä kaudella Liigassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Montréal Canadiens valitsi suomalaislegenda Saku Koivun poika Aatos Koivun varaustilaisuuden kolmannella kierroksella. Koivu oli tilaisuuden 70. valinta.

Montréal Canadiens varasi suomalaishyökkääjä Aatos Koivun varaustilaisuuden kolmannella kierroksella ja 70. valinnalla. Koivu seuraa isänsä, Canadiens-legenda Saku Koivun jalanjälkiä. Isä-Koivu kantoi 1993 tulleen varauksen jälkeen Canadiensin paitaa vuosina 1995-2009, ja hän on Canadiensin seurahistorian ensimmäinen eurooppalaiskapteeni.

Nuorempi Koivu pelasi menneellä kaudella kasvattajaseuransa TPS:n U18- ja U20-joukkueissa, jonka lisäksi hän debytoi Palloseuran paidassa myös Liigassa. Hänellä on ensi kaudesta voimassa oleva Liiga-sopimus TPS:n kanssa.

Koivu johdatti Palloseuran U20-joukkueen U20 SM-sarjan finaaleihin, mutta TPS taipui finaalisarjassa Ässille. Koivu merkkautti U20 SM-sarjassa yhteensä 38 runkosarja- ja pudotuspeliotteluun yhtä monta (18+20) tehopistettä. Hän edusti myös Pikkuleijonia U18 MM-kotikisoissa. Hän merkkautti turnauksessa viiteen otteluun yhden syöttöpisteen ja 27 rangaistusminuuttia.

Koivusta tuli Canadiensin seurahistorian 21. suomalaisvaraus.

» Lähetä palautetta toimitukselle