Naisleijonien kiri jäi hieman vajaaksi EHT-kauden avauksessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Petra Nieminen teki Suomen EHT-kauden ensimmäisen maalin.
Tšekki hallitsi valtaosaa ottelusta, mutta Suomi kamppaili tärkeillä hetkillä sinnikkäästi ja pääsi vielä lopussa maalin päähän rohkean pelaamisensa ansiosta.

Suomen Naisleijonat avasi kauden 2024−25 EHT-urakan Sveitsin osaturnauksen ensimmäisessä ottelussa, jossa vastaan asettui Tšekki. Vastustaja oli pidempiä aikoja niskan päällä ja pääsi kahden maalin johdossa jäähyjen sävyttämään kolmanteen erään. Suomi sai kovan mylläkän ratkaiseville hetkille vastustajansa kenttäpäätyyn ja tekikin mittelöstä kutkuttavan. Tšekki vei matsin nimiinsä lopulta 3−2.

Kateřina Mrázová puttasi takatolpalta voittomaaliksi jääneen kihauksen, mutta Petra Nieminen ja Noora Tulus toivat Suomen vielä maalin päähän. Viimeisten minuuttien aikana Juuso Toivolan joukot hakivat ottelun toista ilman maalivahtia tehtyä osumaansa, mutta kiri jäi himpun verran vajaaksi.

Kamppailun ensihetkillä kentällä oli nähtävissä molemminpuolista hermostuneisuutta, eikä kumpikaan joukkue saanut lopullisia vaaranpaikkoja luotua. Suomi sai riistopelaamisen kautta muutaman aihion vastustajan alueelle, mutta tulos jäi odottamaan itseään. Sen kummemmin myöskään Anni Keisala ei joutunut Suomen maalilla kiekkosateeseen avauserän alkupuolella.

Kellon rullatessa eteenpäin Tšekki sai kiekollisen pelin otteeseensa ja Adéla Šapovalivoválla olikin huippupaikka maalintekoon suomalaiskiekonmenetyksen seurauksena. Myös suomalaiset saivat tilaisuutensa, mutta avauserä päättyi maalittomana. Sinivalkoisista edukseen erottuivat ainakin Elisa Holopainen ja ensikertalainen Emma Ekoluoma.

Toisen erän alkua jouduttiin odottelemaan hieman ylimääräistä, kun jään kunto Zürichissä ei sallinut pelaajien temmeltää halutulla tavalla. Sama toistui hieman pienemmässä mittakaavassa ennen kolmatta erää, mutta tuomariston nopean palaverin jälkeen tilanteesta selvittiin silläkin kertaa.

Kun tositoimiin taas päästiin, oli Kiira Yrjänen sipaista Suomen johtoon Julia Liikalan riistonjälkeisestä esityöstä, mutta Klára Peslarová torjui kudin päällään. Ja kun et itse maalia tee, iskee yleensä vastustaja jossain vaiheessa − PWHL-hyökkääjä Tereza Vanišová napautti avausmaalin otteluun.

Suomi sai takaa-ajoasemassa hyvän vaiheen peliinsä, mutta ylivoimamahdollisuudesta ja Michelle Karvisen huippupaikasta huolimatta Tšekki jatkoi sitkeästi etumatkalla. Holopainen ja kumppanit koettelivat Peslarován virettä tosissaan, mutta huippuveskari ei antautunut millään. Keisala joutui nöyrtymään toistamiseen, kun avausmaalintekijä Vanišován tavoin PWHL:ssä kiekkoileva Denisa Křížová osui.

Kolmannen erän alku oli varsin kaoottinen kummankin joukkueen jäähyillessä urakalla. Suomi sai kuitenkin kirivaihteen silmään ja kokeneet pelurit pyörittivät peliä hyökkäysalueella ja sai kaksi maaliaankin aikaiseksi, mutta Tšekki poistui lopulta kuitenkin kaukalosta voittajana. Muiden joukkueensa onnistujen tavoin PWHL:ssä leipänsä tienaava Kateřina Mrázová vastasi voittomaalista.

Naisleijonat kohtaa tällä viikolla EHT-jäillä vielä Ruotsin perjantaina kello 16.30 käynnistyvässä ottelussa sekä lauantaina turnausemäntä Sveitsin kello 18.00 miteltävässä kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle