Predators kauppasi huippulupauksensa vihdoin – Jaroslav Askarov siirtyy Sharksiin

NHL / Uutinen
Askarov on edustanut kotimaataan nuorten maajoukkuetasolla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Nashville Predators kauppasi huippulupaus Jaroslav Askarovin San Jose Sharksiin.

San Jose Sharks ja Nashville Predators solmivat vaihtokaupan, jossa Predators lähettää huippulupaus Jaroslav Askarovin Sharksiin. Askarovin lisäksi Sharks saa kaupassa hyökkääjä Nolan Burken sekä kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesälle. Vaihdossa Predatorsiin matkaavat hyökkääjä David Edstrom, maalivahti Magnus Chrona ja Vegas Golden Knightsin ehdollinen ensimmäisen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen. 

Varausvuoron ehdollisuus on riippuvainen siitä, onko alkujaan Golden Knightsin omistama vuoro varausloton kärkikymmennikössä. Mikäli näin tapahtuu, Sharksilla on oikeus valita, siirtääkö se Predatorsille oman varausvuoronsa vai Golden Knightsilta saadun.

Yhtenä NHL:n lupaavimmista maalivahdeista pidetty Askarov on ollut jo pitkään siirtohuhujen kohteena. Venäläisvahti pyysi Predatorsia kauppaamaan hänet, kun seura oli solminut ykkösmaalivahti Juuse Saroksen kanssa pitkän jatkosopimuksen kesällä. Askarov kieltäytyi myös palaamasta Predatorsin AHL-seura Milwaukee Admiralsin vahvuuteen.

Predators varasi Askarovin syksyn 2020 varaustilaisuuden 11. varausvuorolla.

Kaudeksi 2022–23 venäläinen siirtyi kotimaastaan Admiralsiin, jossa hän torjui kahden kauden aikana 92 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,10 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,55. Hänet valittiin kummallakin kaudella AHL:n tähdistöotteluun. NHL:n puolella Askaroville kertyi kuitenkin yhteensä vain kolme ottelua, joista hän pelasi kaksi menneellä kaudella. 

Vaihtokaupassa Predatorsiin siirtyvä Edstrom kaupataan jo toista kertaa kuluvan kalenterivuoden aikana. Ruotsalaishyökkääjä on Golden Knightsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2023, mutta hänet kaupattiin Sharksiin kevään siirtotakarajalla vaihtokaupassa, joka lähetti Tomaš Hertlin Golden Knightsiin.

Edstrom edusti menneellä kaudella SHL-seura Frölundaa, jossa hän iski 19 pistettä 44 runkosarjaotteluun. Hän edusti Ruotsia vuodenvaihteen U20 MM-kisoissa, jossa hän merkkautti kolme syöttöpistettä hopeamitaliin päättyneessä turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle