Juuse Saros teki jättisopimuksen Predatorsin kanssa – tähtivahti jatkaa seurassa kahdeksan kautta

NHL / Uutinen
Juuse Saros ja Kevin Lankinen olivat Predatorsin luottomiehet päättyneellä kaudella.
Kuva © John Russell / NHLI via Getty Images
Predators kiinnitti ykkösvahtinsa pitkälle tulevaisuuteen.

Juuse Saros on sopinut Nashville Predatorsin kanssa kahdeksanvuotisesta jatkosopimuksesta. Lähteiden mukaan sopimuksen vuosittainen palkkakattorasite on 7,5 miljoonaa dollaria. NHL-sääntöjen perusteella Saros ja Predators voivat allekirjoittaa uuden sopimuksen maanantaina, jolloin NHL:n sopimuksettomien pelaajien markkinat avautuvat.

Saroksen nykyinen nelivuotinen NHL-sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen. Sopimuksen keskimääräinen arvo on viisi miljoonaa dollaria kautta kohti.

29-vuotias maalivahti on pelannut Predatorsin organisaatiossa kaudesta 2015–16 alkaen. Seura varasi Saroksen vuoden 2013 varaustilaisuudessa neljännellä kierroksella 99. vuorolla.

Päättyneellä kaudella Saros pelasi 64 ottelua 90,6 prosentin torjuntatehokkuudella ja päästäen keskimäärin 2,86 maalia selkänsä taakse. Hän oli All Star -äänestyksessä seitsemäs maalivahti.

Tulevalla kaudella Predatorsin toinen maalivahti on seuran vuoden 2020 ykköskierroksen varaus Jaroslav Askarov, jota on pidetty merkittävänä maalivahtilupauksena. Askarov torjui päättyneellä kaudella lähinnä AHL-otteluissa.

Ennen uraansa Pohjois-Amerikassa Saros pelasi kausina 2009–15 HPK:n nuoriso- ja edustusjoukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle