SHL-seuran varainkeruu tuotti tulosta – tehopelaaja Kalle Kossila siirtyy Örebrohon

SHL / Uutinen
Pitkälti ulkomailla uransa luonut Kossila pelasi Suomessa viimeksi Jokereissa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Kalle Kossila, 31, on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen SHL-seura Örebro HK:n kanssa. Sopimuksesta tekee epätavallisen se, että seura oli julkisesti kerännyt rahaa pelaajan palkkaan niin mainostajilta kuin yksityishenkilöiltäkin.

Hyökkääjä teki keväällä sopimuksen NL-seura SC Bernin kanssa, mutta sopimus purettiin lopulta lääkärintarkastuksen jälkeen. Kossila on pelannut viime kausina maltillisia määriä otteluita.

Hyökkääjä pelasi kahdella edeltävällä kaudella niin ikään SHL-seura Växjö Lakersin paidassa. Kossila pelasi yhteensä 89 ottelussa ja teki niissä 27 maalia ja 43 syöttöpistettä. Växjön ja Kossilan kevät 2023 päättyi SHL-mestaruusjuhliin.

Ennen uraa Ruotsissa pelaaja pelasi NL-seura SC Rapperswil-Jona Lakersissa, KHL-ajan Jokereissa, DEL-seura RB Münchenissä sekä useamman kauden Pohjois-Amerikassa Anaheim Ducksin organisaatiossa.

Seurassa on entuudestaan väkevä suomalaisedustus. Kossila liittyy Robert Leinon, Patrik Puistolan, varakapteeni Hannes Björnisen ja Peetro Seppälän rinnalle kilvoittelemaan SHL-menestyksestä. Pelaajien lisäksi Freddi Smulter toimii seuran pelaajatarkkailijana.

Örebro on aloittanut kautensa mallikkaasti. Se on kerännyt kymmenestä ottelusta 16 pistettä ja on sarjan seitsemännellä sijalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle