Tehokas puolustaja Simon Johansson palaa Pohjois-Amerikasta Ilvekseen kahden vuoden sopimuksella

LIIGA / Uutinen
Tukholmalaislähtöinen puolustaja kiekkoili myös kauden 2021–22 Tampereella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilves kertoo solmineensa kahden vuoden sopimuksen puolustaja Simon Johanssonin kanssa.

25-vuotias ruotsalaispakki Simon Johansson palaa Tampereen Ilvekseen kahden kauden sopimuksella, seura kertoo verkkosivuillaan.

Puolustaja pelasi joukkueessa viimeksi kaudella 2021–22, jolloin Ilves voitti pronssia. Kyseisen kauden loppupuolella pelaaja solmi seuran kanssa myös vuoden jatkosopimuksen, mutta teki lopulta NHL-sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

– Simon Johansson on 25-vuotiaana puolustajana menossa kohti uransa parhaita vuosia. Nykyään on erittäin harvinaista Suomessa, että pelaaja palaa NHL-sopimuksensa jälkeen useamman kauden pituisella sopimuksella seuraan, josta lähti Pohjois-Amerikkaan. Simonin paluu Ilvekseen on loistava uutinen sekä seurallemme että Liigalle ja kertoo paljon pelaajasta ja hänen sitoutumisestaan, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela hehkuttaa hankintaa.

Viimeiset kaksi kautta Johansson pelasi sopimuksellaan AHL:n puolella Iowa Wildissa 136 runkosarjaottelua ja keräsi tehot 11+24=35. Aiemmalla Ilves-kaudellaan oikealta laukovan puolustajan pistesaldo oli huomattavat 9+30=39 68 otteluun, pudotuspelit mukaan luettuina.

Tiedotteen mukaan Johansson liittyy Ilveksen toimintaan tällä viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle