Video: Sanni Vanhanen onnistui maalinteossa SDHL:n runkosarjadebyytissään

Muut Sarjat / Uutinen
Sanni Vanhanen osui ensimmäisessä SDHL-runkosarjapelissään.
Kuva © Timo Savela
HIFK:sta länsinaapurin pääsarjaan siirtynyt superlupaus Sanni Vanhanen, 19, iski maalin joukkueelleen Brynäsille, kun Ruotsin naisten pääsarja SDHL:n runkosarja käynnistyi perjantaina. Vanhasen ohella myös muita suomalaisia välkkyi onnistujien joukossa.

Ruotsin naisten jääkiekon pääsarja käynnistyi perjantaina viiden ottelun voimin. Myös liuta suomalaisia oli askissa eri puolilla länsinaapuria. Onnistujien joukossa oli niin uusia kuin vanhojakin SDHL-pelaajia.

Yksi suomalaismaalintekijä oli Brynäsin Sanni Vanhanen, joka teki joukkueensa viimeisen maalin 4−1-voittoon päättyneessä ottelussa HV71:tä vastaan. Ensimmäistä kertaa ulkomailla seuratasolla pelaava hyökkääjä mätti viime kaudella HIFK:n suomenmestarijoukkueessa runkosarjaan tehot 27+39=66 yhteensä 32 ottelussa. 11 pudotuspelimittelöönkin hän värkkäsi 6+8=14 pistettä.


Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Brynäs IF (@brynas__if) jakama julkaisu

Puolustaja Sini Karjalainen puolestaan teki joukkueensa Skellefteån ainoan maalin 1−2 päättyneessä kamppailussa Linköpingiä vastaan.

Hallitseva mestari Luleå/MSSK sai nauttia suomalaispelaajiensa panoksesta, kun Petra Nieminen teki 3−2-voitto-ottelun ratkaisuosuman sekä syötti joukkueensa ensimmäisen. Viivi Vainikka keräsi syöttöpisteen Niemisen voittokihaukseen.

Kierroksen kahdessa muussa ottelussa Frölundan ja MODOn (1−2) välillä tai SDE HF:n ja Leksandin (2−0) välienselvittelyssä suomalaisia pistenikkareita ei saatu.

Muokattu: 13.9.2024, kello 23.55: Video maalista lisätty. ja nostettu maininta siitä otsikkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle