Mäkinen pelikieltoon, Räsänen toimitsijakieltoon

LIIGA / Uutinen
SM-liigan kurinpitäjä Frank Moberg on langettanut Tapparan hyökkääjälle Marko Mäkiselle neljän ottelun pelikiellon ja Ilveksen valmentajalle Teijo Räsäselle kolmen ottelun toimitsijakiellon.

Marko Mäkisen rangaistuksen taustalta löytyy 14. tammikuuta pelatussa Tappara-Ilves-ottelussa sattunut tapahtuma, jossa Mäkinen taklasi Ilveksen Mikko Kuparista. Otteluvideota tutkineen Frank Mobergin lausunnon mukaan kyseessä on vaarallinen laitataklaus, josta olisi pitänyt tuomita ottelurangaistus. Mäkinen on sivussa Tapparan otteluista Ässiä, TPS:ää, SaiPaa ja Pelicansia vastaan.

Teijo Räsäsen toimitsijakiellon juuret puolestaan ovat Kärpät-Ilves-ottelussa, jossa Räsänen poltti kääminsä tuomaritoimintaan. Räsäselle toimittiin ottelun päätyttyä ottelurangaistus käytöksestä ja Mobergin lausunnon mukaan aihetta on kolmen ottelun mittaiseen toimitsijakieltoon. Räsänen on sivussa Ilveksen otteluista Lukkoa, Pelicansia ja HPK:ta vastaan.

Toimitsijakiellossa oleva valmentaja saa muuten hoitaa työtään normaalisti, mutta pelin aikana hän ei saa olla missään tekemisissä joukkueensa kanssa. Valmentaja ei siis saa olla vaihtoaitiossa pelin aikana eikä voi erätauolla vierailla joukkueensa pukukopissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle