Robertsin paluu käsillä, Pronger sivussa vielä pitkään.

NHL / Uutinen
Toronton Gary Roberts palannee jo tänä viikonloppuna kaukaloon. St.Louisin Chris Prongerin paluu saattaa venyä sensijaan vielä kauas.

Gary Robertsin olkapäät pian pelikunnossa

Toronton viime kevään yksi suurimmista sankareista playoffseissa oli Gary Roberts. Jo kertaalleen uransa niskavamman takia lopettanut Roberts oli joukkueen kantava voima. Kauden jälkeen edessä oli kuitenkin matka lääkärin pakeille ja molempien olkapäiden leikkaus.

Tällä kaudella Toronto ei ole ollut lähelläkään se sama joukkue, joka taisteli itsensä pitkälle viime kauden playoffseissa. Johtohahmo Robertsin paluu saattaa nostaa Maple Leafsit taistelemaan tosissaan itäisen konferenssin kärkipaikoista.

Perjantaina Roberts pelasi harjoituksissa Mats Sundinin ja Alexander Mogilnyn vasemmalla laidalla. Lääkäreiltä on annettu vihreää valoa pelaamiselle, mutta lopullisen päätöksen siitä, pelaako Roberts lauantaiyön Ontarion paikallisottelussa Ottawaa vastaan, päättää joukkueen toimitusjohtaja ja valmentaja Pat Quinn.

Prongerin ranne parantuu hitaasti

Bluesin Hart- ja Norrisvoittaja Chris Pronger sen sijaan joutuu odottamaan paluutaan vielä kauan. Paluu playoffseihinkin voi olla poissuljettu. Tällä hetkellä kuntoutus rajoittuu vain kuntosaliharjoituksiin kevyillä painoilla. Prongerin ranteesta on operoitu kolmesti luunsiruja ja rustoutumaa sekä ranteeseen on asennettu metallilevy. Viimeisin operaatio tehtiin lokakuussa.

Prongerin rannevamma on erittäin vakava. Ranteeseen on tehty rakenteellisia muutoksia mm. viilaamalla ja lyhentämällä luita liikeratojen mahdollistamiseksi ja lukkiutumisten ehkäisemiseksi. Pronger on joutunut sopeutumaan ajatukseen että jääkiekkoilijan ura saattaa olla kokonaan ohi. Paluu kaukaloon tapahtuu vain niillä ehdoilla, että ranne on kokonaan kunnossa.

Prongerin rannevamman aiheutti ranteeseen osunut laukaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle