Jokerit on koko kauden ajan perustanut pelinsä vastustajaansa sitoutuneempaan ja vahvempaan puolustuspään pelaamiseen sekä vahvoihin vastaiskuihin.
Tämä ottelu teki selväksi sen, että tässä kaavassa on vähintäänkin tarkistamisen varaa. TsSKA iski täysin samoilla aseilla vastaan ja käänsi ottelun itselleen.
Lisäksi puna-armeijalla on huomattavasti laajempi materiaali ja enemmän yksilötaitoa, joka näkyi myös perjantain ottelussa. Vaikka TsSKA:n päävalmentaja Dmitri Kvartalnov vaihtoi yhden hyökkäyskentällisen kokonaan tähän otteluun, se ei näkynyt missään vaiheessa joukkueen pelaamisessa.
Erityisiä vaikeuksia Jokereilla oli Stephande Da Costan johtaman ykkösketjun kanssa. Aleksandr Radulovia helsinkiläiset eivät saaneet millään kuriin, saati pystyneet häntä henkisesti horjuttamaan.
Ketjun kolmas lenkki Igor Grigorenko viimeistelik isäntien maaleista kaksi. Niistä toinen oli ottelun viimeiseksi niitiksi muodostunut 4−0-maali.
Silmiinpistävää oli myös TsSKAn hallinta maalien edessä. 60 minuutin ajan nähtiin venäläisille hyvin epätyypillistä molempien päiden maalinedustan hallintaa.
Vähän positiivista vietävää Helsinkiin
Punakeltaisten näkökulmasta positiiviset asiat jäivät toisessa ottelussa vähiin. Vaikka Jokerit pääsi laukomaan 25 kertaa kohti kotijoukkeen maalia vartioinutta Kevin Lalandea, ei kanadalaissyntyistä veskaria tosissaan testattu koko ottelun aikana.
Lisämurhetta toi se, että vaikka maaleja ei voi Henrik Karlssonin piikkiin laittaa, niin hän ei pystynyt sellaisiin huipputorjuntoihin, joita hän esitti ensimmäisessä ottelussa ja Dinamo Minskiä vastaan pelatussa sarjassa. Ruotsalaistorjujan on oltava parhaimmillaan jokaisessa ottelussa, jos Jokerit haluaa jatkoon.
Jokereiden valmennusjohdolla on edessään suuri työ, kun he miettivät uusia juonia moskovalaisten varalle. Ensimmäisen ottelun suoritus antoi varmasti hieman toivoa ja uskoa siitä, että TsSKA on horjutettavissa.
Ottelusarja jatkuu kahdella ottelulla Helsingissä. Ensimmäinen niistä pelataan maanantaina ja toinen heti perään tiistaina