Onko Diskoksesta KJT:n pysäyttäjäksi?

MESTIS / Ennakko
Torstaina Hippoksella kohtaavat karsintasarjan hännille juuttunut kotijoukkue Diskos sekä tiukasti Mestis-paikkaa takaa ajava Järvenpään KJT. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Järvenpäässä KJT vei Diskosta kuin pässiä narussa lukemin 6-0. Jyväskyläläiset ovat sittemmin saaneet paremmin pelin juonesta kiinni, joten nappionnistumisella joukkue voi riistää keskiuusmaalaisilta pisteitä.

Diskos hävisi edellisessä ottelussaan 6-1-lukemin karsintasarjaa johtavalle HC Salamoille Kirkkonummella. Jyväskyläläiset pystyivät haastamaan kotijoukkuetta hyvin etenkin toisessa erässä, joten loppulukemat eivät anna pelistä täysin oikeaa kuvaa. Joukkue on kärsinyt viime aikoina pelaajapulasta, joka paheni entuudestaan, kun ykkösvahti Tero Kujala joutui kuumeisena jättämään Salamat-ottelun väliin.

Vierasjoukkue KJT on löytänyt peli-ilon karsintasarjan aloittaneen Salamat-yllätystappion jälkeen. Tiistaina järvenpääläiset kouluttivat kotonaan Jokipoikia vakuuttavin 9-4-lukemin. Valmentaja Jan Lehti oli koonnut KJT:n omista junioreista uuden ketjun, jossa pelasivat Matti Lievonen, Jani Taanonen ja Toni Mustonen. Hurmiossa pelannut kolmikko oli kotijoukkueen näkyvin ja mätti yhteensä 12 tehopistettä. Jatkossa kolmikko rikkoontuu, sillä Mustonen on pelikiellossa huhtikuun 5. päivään asti selästätaklaamisen seurauksena.

Maalilla Jaakko Valkama päästi muutaman maalin luvattoman helposti, joten Jaakko Suomalainen palannee maalille Jyväskylän-pelissä.

Diskos lähtee torstaiseen otteluun varsin paineettomista asemista, sillä se on jo menettänyt nousumahdollisuutensa. Edellisessä KJT-ottelussaan se ei pystynyt vastaamaan järvenpääläisten vauhtiin millään mittapuulla tarkasteltuna. Viime tiistain jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon, ja Diskos on avannut voittotilinsä SaPKoa vastaan. Jyväskyläläiset onnistuivat kaatamaan myös Mestiksen jumbo UJK:n jatkoajalla. Diskos pelaa tällä hetkellä siis kunniasta, ja voi yllättää, mikäli se saa pelinsä hyvin käyntiin alusta alkaen.

Järvenpääläisten tilanne karsintasarjassa on paljon torstaista isäntäänsä kinkkisempi. Mikäli KJT voittaa Diskoksen, ja Salamat jättää UJK:n pisteittä, järvenpääläiset saavat varmistettua itselleen ainakin mahdollisuuden uusintaotteluun Mestis-paikasta. Mahdollisuudet eivät mene, vaikka Jyväskylän-matkalta jouduttaisiin palaamaan pisteittäkin, mutta on varmaa, että joukkue taistelee leijonan lailla. Tiistaina keskiuusimaalaiset uhkuivat sellaista peli-iloa, että Diskos saa tehdä täyden päivätyön kaataakseen vierasjoukkueen. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle