Kärpät puraisi voittoputken poikki

LIIGA / Raportti
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hämeenlinnan Pallokerhon yhdeksän ottelun voittoputki katkesi lauantaina Oulussa, mutta HPK:n pisteputki sen sijaan jatkuu. Vähämaalisen ja dramaattisen kamppailun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Draamaa otteluun saatiin heti ensimmäisillä minuuteilla, kun Kärppien Juho Keränen taklasi HPK:n Aleksi Laakson tajuttomaksi. Ottelun jatkuttua vähämaalisen taiston voitti lopulta Kärpät jatkoajalla ja näin HPK:n yhdeksän ottelun voittoputki tuli tiensä päähän.

Jatkoaika oli hämeenlinnalaisille jo kauden kymmenes. Kahdeksan kertaa HPK on poistunut kaukalosta voittajana, kaksi kertaa häviäjänä. Molemmat tappiot on aiheuttanut Kärpät. 

Ottelun jälkeen pelin tapahtumat ja tuomaritoiminta kuumensivat erityisesti hämeenlinnalaisleirin. 

– Olen ylpeä meidän työmoraalista. Tuomarilinja oli tänään erittäin heikkoa aina linjatuomareita myöden, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin puhisi ottelun jälkeen silmin nähden tuohtuneena. 

Osansa sai myös Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta

– Kohta te kuulette Aravirran tekopyhiä kommentteja, Selin heitti poistuessaan lehdistötilaisuudesta takaisin pukukoppiin. 

Draamaa heti alkuun

Ottelu sai dramaattisen alun, kun Kärppien Keränen taklasi HPK:n Laaksoa kerhon maalin takana. Laakso menetti tilanteessa tajuntansa ja hänet vietiin jäältä paareilla suoraan sairaalaan jatkotutkimuksiin. Myös Keräsen peli oli taklauksen jälkeen luonnollisesti ohi. HPK siirtyikin Eric Fehrin ylivoimamaalilla johtoon. 

Ottelun toinen erä ei kovin paljon tarjonnut. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalia ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Parhaat tilanteet sai aikaan Jussi Jokisen johtama Kärppien ykkösketju, mutta sekään ei osunut tolppaa lähemmäksi maalia. 

Kolmannessa erässä nähtiin lukuisia hyviä maalintekopaikkoja ja HPK:n läpiajoja, mutta maalinteossa onnistui vain Kärpät Kyle Turrisin toimesta. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi SM-liigan pistepörssin ykkösnimi Juha-Pekka Haataja, joka räjäytti Raksilan ajassa 63:27. 

Selin suorasanaisena ottelun jälkeen

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin tuohtunut, mutta omiinsa tyytyväinen HPK-valmentaja.

– Erittäin kova taistelu oli liigapisteistä tänään. Onnittelut Kärpille voitosta. Varsinkin meidän puolustajien kuorma kasvoi Laakson loukkaannuttua heti ottelun alussa, ja se vaikutti myös meidän hyökkäyspelaamiseen. 18 kenttäpelaajan sääntö on kyllä SM-liigahistorian typerin sääntö, Selin jutteli.

– Jäähyjen suhteen pelin kulku oli muutenkin erikoinen tänään sen suhteen, mitä sai tehdä ja mitä ei.  Huvittavinta oli tuomareiden kommentti, kun [Borna] Rendulic pääsi läpi, että olisi pitänyt kaatua, jotta olisi tullut jäähy tai rankkari. Meillä on sellainen sääntö joukkueessa, että sukeltamisesta tulee sakkoa ja se näkyi nyt tässä tilanteessa. Toisessa päässä nähtiin taas komeita sukelluksia, Selin sivalsi. 

SM-liigan tuomaritoiminta sai Seliniltä tylyn tuomion. 

 Kyllä nämä tuomareiden kommentit kertovat siitä, että ollaan vielä aika kaukana ammattilaisuudesta. 

Kärppien piiskuri Aravirta oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin ja ottelun viihdearvoon. 

 Kiihkeitä ovat pelit marraskuussa. Mitä nämä ovat sitten keväällä, Aravirta kysyi. 

Ottelun alussa tapahtuneesta ikävästä episodista Aravirta oli pahoillaan. 

 Olen pahoillani tapahtuneesta. Olemme olleet näissä tilanteissa monesti ottavana osapuolena ja tiedän miltä se valmentajasta tuntuu. Tästä tulee varmasti aikanaan kurinpitopäätös ja me tyydymme siihen, Aravirta totesi. 

Kärppien suurimmaksi onnistujaksi Aravirta nosti maalissa pelanneen Tomi Karhusen. Muu joukkue ei saanut aivan yhtä varauksetonta kiitosta. 

 Tänään oli sekä hyviä että huonoja suorituksia. Karhunen oli maalilla loistava, Aravirta kertasi. 

 Olimme tänään hieman aktiivisempi joukkue ja hyökättiin enemmän. HPK puolusti kuitenkin äärimmäisen hyvin ja Mika Järvinen otti maalilla muutaman kuukauden TOP-torjunnan, Aravirta kehaisi. 

Aravirta ei halunnut ottaa kantaa tuomarilinjaan eikä Selinin syytöksiin tekopyhistä puheista. 

– Olen ollut viisikymmentä vuotta mukana jääkiekossa ja tiedän täällä näin kuinka paljon olen puhtaan jääkiekon puolella, Aravirta totesi taputtaen rintaansa. 

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat tulevana tiistaina. Kärpät matkustaa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi ja HPK:n bussi suuntaa puolestaan Jyväskylään.

» Lähetä palautetta toimitukselle