Avauserän osumat riittivät Ässille

LIIGA / Raportti
Jesse Joensuu näytteli pääroolia molemmissa Ässien hylätyissä osumissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät venytti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun se päihitti JYPin lukemin 3-2. Viihdyttävän ottelun ratkaisijana toimi patapaitojen kolmosketjussa häärinyt Aki Uusikartano kahdella osumallaan.

Porilaisyleisölle tarjottiin vauhdikas ottelu, jossa riitti rutkasti viihdykettä ja keskusteltavaa. Patapaitojen avauserässä iskemät kolme osumaa riittivät lopulta kotijoukkueen voittoon. Tämän jälkeen Pata heilutti maaliverkkoa vielä kahteen kertaan, mutta molemmat osumat hylättiin.

- JYP on ollut meille tosi vaikea vastus ja sen pelitapa ei ole oikein sopinut meille. Tämä oli tosi iso peli ja tärkeä voitto. Joukkueesta näki jo aiemmin tänään, että nyt on latinkia ja joukkue on valmis, patakäskijä Karri Kivi kerskui.

Mitä pidemmälle ottelu eteni niin sitä paremmin vierasjoukkue pääsi mukaan peliin.  Jyväskyläläisten ongelma on viime otteluissa ollut se, että joukkue on herännyt vasta päätöserässä. Usein hurrikaanipaidat ovat nousseet jopa voittoon, mutta tällä kertaa Ässät osoittautui paremmaksi.

- Meille on tullut pahaksi tavaksi viime otteluissa se, että olemme takaa-ajajan asemassa ensimmäisen erän jälkeen. Ensimmäiseen erään ei tänäänkään voi olla tyytyväinen, JYP-luotsi Jyrki Aho murehti.

- Hävisimme ensimmäisen erän, jossa Ässät ei ollut parhaimmillaan. Meidän olisi pitänyt osata käyttää hetkemme avauserässä, JYP-käskijä jatkoi.

Ässäluotsi Kivi sen sijaan näki ensimmäisen erän tapahtumat erilaisesti.

- Nyt pitää olla ensimmäistä kertaa tällä kaudella eri mieltä kollegan kanssa. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen erään.  Pelasimme niin kuin halusimme ja pitikin pelata, olimme rohkeita, Kivi huomautti.

Vauhdikas ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi porilaisyleisölle vauhdikasta kiekkoa, josta ei maaleja ja tilanteita puuttunut. Ensimmäisessä erässä juhlittiin maalinteon merkeissä useasti, sillä erässä nähtiin peräti neljä osumaa. Aki Uusikartano vei Padan johtoon, mutta hurrikaanipaidat iskivät pelin tasoihin ylivoimalla, kun Rich Peverleyn maalille toimittama kiekko lipsahti helponlaisesti ohi Juha Järvenpään.

Erätauolle siirryttiin kuitenkin porilaisten johdosta, kun Severi Sillanpää pääsi iskemään kiekon ohi JYP-vahti Joni Myllykosken. Lisää murheita JYP-leiriin tuli, kun erän loppuminuuteilla Uusikartano iski illan toisella osumallaan Ässät jo kahden maalin karkumatkalle.

Ei muutosta aiempaan

Kamppailun toisen erän kaava oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäisessä, sillä vauhtia oli ottelussa aika ajoin enemmän kuin järkeä.

Ässien parhaat paikat siunaantuivat Joel Armialle sekä Uusikartanolle. Armia hukkasi läpiajon ja Uusikartano pääsi pakkopelin aikana vastakkain maalille vaihdetun Tuomas Tarkin kanssa, mutta jyväskyläläismaalivahti veti pidemmän korren.

Vierasjoukkueen paras paikka avautui hurrikaanipaitojen NHL-hyökkääjille, kun Lars Eller sekä Peverley hassuttelivat patapuolustuksen ja maalivahti Järvenpään kuutamolle, mutta maaliin kiekko ei tietään löytänyt.

Paremmalla viimeistelyllä toisessa erässä olisi nähty useampi osuma. Varsinkin JYP-puolustus oli ajoittain pahasti hakoteillä, mutta Tarkki piti vierasjoukkueen voittotaistelussa mukana.

JYP nousee taistelemaan

Ottelun päätöserä kului hienokseltaan vierasjoukkueen komennossa. Erityisesti hurrikaanipaitojen kärkiketjut aiheuttivat vaarallisia tilanteita patapaitojen maalille. JYP-painostus palkittiin, kun Miika Lahden ylivoimaosuma toi JYPin vain maalin päähän kotijoukkueesta.

- Positiivista ottelussa oli tietenkin nousujohteisuus. Lopussa yritimme maalia jo ihan tosissamme, eikä se hirveän kaukana edes ollut, että tasoitus olisi syntynyt, Aho pohti.

Eniten keskustelua herätti kuitenkin tilanne, jossa JYP-hyökkääjä Ramzi Abid törkkäsi Armiaa päähän, mutta ei saanut tilanteesta rangaistusta. Kamppailun otteluvalvojalla oli tilanteesta selvä näkemys.

- Tilanteesta olisi joka tapauksessa pitänyt tulla jäähy. Olen jo ottanut asian käsittelyyn, Pertti Juhola kommentoi.

Kolmannen erän päätöshetkillä JYP oli lähellä tasoitusta, mutta uhrautuva patapuolustus ja Järvenpää ehtivät kiekon eteen kerta toisensa jälkeen. Ässäluotsi oli tyytyväinen tapaan, millä voitto tuli.

- Olen erityisen tyytyväinen kylmäpäisyyteen ja siihen, että saimme pidettyä johdon. JYP on erityisen kylmäpäinen joukkue, joka tuli vielä lopussa kovaa, Kivi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle