Peliitat selkä seinää vasten

MESTIS / Ennakko
Perjanta-iltana joukkueiden kohtaamisessa alkoi jo näkyä aitoa playoff-henkeä. Lauantaina Peliitat joutuu taistelemaan millimetreistä, jos se mielii jatkaa pelejään.
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliittojen taival Mestiksen puolivälierissä on ollut lähes sensaatiomainen. Petri Karjalaisen suojatit ovat pystyneet nostamaan pelinsä tasoa ja haastamaan ennakkosuosikki TUTOn tosissaan illasta toiseen. Heinolalaiset ovat kuitenkin pakkovoiton edessä lauantaina kotihallissaan.

Tukalaan tilanteeseen ottelusarjassa ajautunut TUTO on nostanut päätään ja vienyt viimeiset kaksi kohtaamista nimiinsä. Turkulaiset johtavatkin nyt sarjaa 3-2-voitoin ja voivat edetä välieriin voittamalla Peliitat lauantain koitoksessa.

Ottelun lähtökohdat ovat jännittävät, sillä perjantai-illan kamppailu oli äärimmäisen tasainen. Auttaako lisäpaine heinolalaiset vielä uudelle tasolle, vai menikö Peliittojen juna jo, kun TUTO rikkoi vierasedun kierteen?

Heinolalaisten päävalmentaja Petri Karjalainen uhkui perjantaina itsevarmuutta ennen kotimatkalle lähtöä.

- Huomenna tulee erittäin nälkäinen Peliitat ja uskon, että ottelut jatkuvat täällä Kupittaalla maanantaina.

Itsevarman tunnetilan jakoi myös TUTO-käskijä Juhani Tamminen.

- Huomenna pelit jatkuu ja kokenut koutsi nauttii joka sekunnista.

Joukkueiden kokoonpanot tulevat todennäköisesti pysymään kutakuinkin samoina kuin aiemmissa koitoksissa. Peliittojen lauantain maalivahti ei ole vielä selvillä, mutta niin Rasmus Rinne kuin Joonas Kuuselakin ovat osoittaneet, etteivät heinolalaisen tule häviämään maalivahtipeliinsä.

TUTOn puolustuksessa tulee tapahtumaan pientä liikehdintää, kun Pasi Hirvonen palaa pelaavaan kokoonpanoon. Hirvonen tulee todennäköisesti ottamaan Lasse Korhosen paikan. Korhosta ei näkynyt kaukalossa enää perjantain ottelun loppupuolella.

- Hirvonen palaa huomenna kokoonpanoon. Designattu ykköspakki on päässyt vammoistaan eroon ja nyt, kun ovi aukesi, äijä on valmis, pohjusti Juhani Tamminen puolustajan kokoonpanoon paluuta.

Ottelu 5: Vierastaika murtui

Ottelu 4: Virtasten opein ottelusarja tasoihin

Ottelu 3: Peliitat jälleen vahva vieraissa

Ottelu 2: Goljat haki kotietunsa takaisin

Ottelu 1: Kuuden erän verran kiekkoa Kupittaalla

» Lähetä palautetta toimitukselle