Peliitat jälleen vahva vieraissa

Peliitat juhli toistamiseen Kupittaalla.
TUTOn ja Peliittojen kolmas kohtaaminen tämän kevään pudotuspeleissä antoi jälleen todisteen siitä, miten tasaisia joukkueet ovat. Vähämaalinen ottelu oli täynnä kovaa vääntöä ja sisua, mutta loppujen lopuksi Peliitat veti pidemmän korren. Heinolalaiset jättivät Kupittaan taakseen toistamiseen voitto takataskussaan, kun illan ottelu päättyi ensimmäisellä jatkoerällä 1-2-lukemin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kotijoukkueen vahvaa painetta ja vierasjoukkueen onnistuneita purkuja. TUTO sai otteen pelistä heti ensiminuuteilta lähtien, mutta kovasta yrityksestä huolimatta paine ei riittänyt maalintekoon. Peliitoiden onnistuneet purut olivat kotijoukkueen riesana läpi erän.

Vaikka erän alkuun kotijoukkue olikin ottelun käskyttäjä, ensimmäistä maalia saivat tuulettaa heinolalaiset. Risto Mattila sai onnistuneen syötön Jani Keinäseltä suoraan siniviivan tuntumaan, josta puolustaja iski kiekon ohi pahaa-aavistamattoman Tomas Kralin.

- Peli vetää kyllä hiljaiseksi. Meillä on sitkeä nippu äijiä tuolla kopissa ja kyllähän kaikki nyt näkivät pelin kulun: Me taistelimme ja rimpuilimme, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen kommentoi illan ottelua.

Välittömästi vierasjoukkueen johtomaalin jälkeen turkulaiset ottivat itseään niskasta kiinni ja lähtivät hyökkäämään heinolalaispäätyyn kahta kauheammin. TUTOn hinku tasoittaa tuntui katsomoon asti ja turkulaisten otteista näki, ettei kiekosta helpolla luovuttu. Isäntien ote alkoi kuitenkin lipsua ja Peliitoista tuli vaarallinen vieras: Heinolalaiset selvisivät turkulaisten hyökkäyksistä kylmän viileästi ja kiekko saatiin pidettyä poissa Rasmus Rinteen selän takaa.

Maalit jäivät näkemättä

Toinen erä ei tarjonnut maaleja, mutta TUTOn nälkä tasoitusmaaliin kasvoi läpi erän. Erä alkoi tasaisesti, mutta pian peli siirtyi enemmän Peliittojen hallintaan. Tästä kuitenkaan lannistumatta kotijoukkue yritti palauttaa takaisin ensimmäisen erän tarmoaan.

Toisessa erässä jäähypenkkiä kulutettiin huolella. Ylivoimamahdollisuuksia tarjoutui eteenkin edelleen tasoitusmaalia kaipaavalle kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen ensimmäisellä ylivoimalla paine äityi vaaralliseksi pitäen Peliitat varpaillaan. Purut onnistuivat heinolalaisilta kuitenkin samaan malliin kuin ensimmäisessäkin erässä, joten tasoitusmaalia ei ylivoimalla onnistuttu tekemään.

- Vastassa on kaksi eri filosofiaa ja kaksi eri tapaa. Jääkiekkoa voi pelata monella tavalla ja minulla on oma tapani. Pelien voittaminen vaatii kuitenkin myös sitä, että joku laittaa kiekon maaliin, TUTO-luotsi Juhani Tamminen kommentoi puolestaan omiaan.

Peliitat puolestaan ei ehtinyt käyttää omasta ylivoimastaan kuin muutaman hassun sekunnin, kun Joni Kainulainen jo passitettiin jäähyaitioon estämisestä. Tasavoimalla vääntö jatkui samaan tutun tasaiseen tapaan.

TUTO pisti itsensä kuitenkin likoon alivoimalla ja esiin astui eteenkin hyökkääjä Samu Pitkänen ja puolustaja Lauri Kärmeniemi, jotka olivat aina paikalla siellä, missä eniten tapahtui. Kärmeniemi piti kiekon mallikkaasti Peliittojen päädyssä, kun Pitkänen puolestaan taisteli kiekosta viimeiseen asti.

Toistamiseen heinolalaisjuhlaa

Kolmanteen erään TUTO lähti vauhdikkaasti: Kaksi erää haettu tasoitusmaali syntyi vain seitsemäntoista sekuntia erän alun jälkeen. Antti Virtanen pääsi harhauttamaan Rasmus Rinteen tuttujen ketjukavereiden Derek Famularen ja Ville-Vesa Vainiolan avustuksella.

Kumpikaan joukkueista ei halunnut toistaa viime keskiviikon kuuden erän maratooniottelua, joten TUTOn tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet laittoivat itsensä kunnolla likoon päästäkseen edes yhden maalin johtoon. Kuten toisessa erässä myös kolmannessa tarjoutui yli- ja alivoimamahdollisuuksia, mutta kahden tasaisen joukkueen vääntäessä keskenään, ei yhden pelaajan vaje näkynyt.

Tasatilanteessa siirryttiin ensimmäiseen jatkoerään, jota ei kuitenkaan ehditty pelata kuin alle kaksi minuuttia. Heti jatkoerän alkuun TUTO joutui alivoimalle Derek Famularen jäähyn seurauksena. Tällä kertaa Peliittojen ylivoima oli TUTOn alivoimaa mahtavampi ja ratkaisumaalin pääsi iskemään Henri Manninen Joni Kainulaisen ja maalivahti Rinteen syötöstä.

- Tämä oli kova suoritus meidän äijiltä. Sitkeys palkittiin, mutta ei tässä serpentiinejä tarvitse sen enempää heittää ilmaan, Karjalainen kiitteli omiaan.

- Meidän on nyt haettava kotietua. Olemme sen jo kaksi kertaa menettäneet, mutta eihän se mitään merkitse. Tämä on best of seven, kunhan saa neljä voittoa niin se on that's it, Tamminen lausahti.

- Nyt me vain keräämme voimamme ja olen huomannut, että kyllä tässä joukkueessa sitä voimaa on, kuten perjantaina osoitimme Heinolassa, jatkoi TUTO-luotsi vielä.

TUTOn ja Peliittojen välinen ottelusarja on nyt tilanteessa 1-2. Vääntö jatkopaikasta jatkuu jälleen tiistaina, kun TUTO matkaa vuorostaan Heinolaan.